Skanios Dienos

Ale Velykinė boba

  Ir buvo Velykos, ir buvo margučiai, ir buvo gražus vėlyvas pirmadienio rytas. Su ilgu pasimuistymu lovoje, dideliu žalios arbatos puodeliu ir stipriais margučiais. O kaip be tingaus išsitiesimo ant sofos, paschos pusryčiams ir tylios šilto pavasario nuojautos.
Ir man patinka kai dviese išeini į kiemą, rankose laikant arbatos puodelį, o saulės spinduliai kutena skruostus. Tuomet gali tyliai laukti pirmųjų pienų ir slyvų žiedų, planuoti vasarą arba maivytis, kol kažkuris netenka kantrybės.

  Tokie tie laisvadieniai. O bet tačiau kad ir kaip galia, kitą dieną jau vėl tenka sukti mintis, kaip viską spėti (beliko mažiau nei 2 mėnesiai) ir planuoti ateinančios savaitės darbus, o galvoje pašalinės mintys – kas suvalgys tuos likusius margučius?!

  Geriau užsikaisti arbatos, imti likusio pyrago į ranką, įsijungti youtube grojaraštį ir paskutinį kartą pasimėgauti laisvadienio akimirka, beskaitinėjant naujai pamiltus blog’us.
Keletas ir jums:

Little world, kurį rašo Sandra. Ne naujas blog’as lietuviškų tinklaraščių platybėse, bet manau dabar jis ima vesti savo tikrus vaisius.

Posie Gets Cozy – natūralios, nuotaika dvelkiančios nuotraukos pavergė mano sielą. Tuomet suprantu, kad visuomet teikiu pirmenybę natūralioms, ne studijinėms, nuotraukoms.

Rembo Music – ne naujai atrasta, bet vis daromas patikrinimas.

  Knygoje teigiama: „Tradiciškai ji gaminama iš pagerintos arba mielinės tešlos ir kepama panašiose formose. Elzase nėra šventės, kurios metu nebūtų valgoma romo boba. Pagaminta iš mielinės tešlos su razinomis, ji patiekiama prie vyno – Rislingo, vermuto ar kitokio sauso vyno.
Dėl to, jog ji ne mielinė ir neatitinka tradicijos, ją vadinu ale boba. Puikiai įsivaizduoju jos skonį šalia vyno arba didelio puodelio žolelių arba žalios arbatos. Gabalėlis po gabalėlio, puodelis po puodelio. Ir nieko sau padaryti negaliu, juk šventės buvo.

MIGDOLINĖ BOBA
Receptas: Ursula Gruninger „Kepiniai”

1 žiedo formos boba:

1. Minkštą sviestą gerai išsukti su cukrumi, druska, citrinos žievele ir kiaušiniais. Įmaišyti romą, susmulkintus abrikosus ir sumaltus riešutus.

2. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais ir įplakti. Tešla gaunasi labai tiršta, tad atsargiai su elektriniu plaktuvu – neperkaitinkite, jei nenaudojate specialių antgalių tešlai.

3. Tešlą sudėti į kepimo formą. Kepti 180’C 50 – 60 min.

Iškeptą bobą apšlaksčiau apelsininiu sirupu: vieno apelsino sultis sumaišiau su 3 v. š. cukraus ir paviriau kelias minutes. Bei viršų apipyliau cukriniu glajumi. Knygoje siūlomas toks jo variantas:

Sumaišykite cukraus pudrą, įkaitintą aliejų ir citrinos sultis/romą ir gerai išmaišykite. Šiuo cukraus glajumi apibarstyti bobą ir nedelsiant apibarstyti migdolais.

***

vasara tikrai ateis: