Skanios Dienos

Angel’s Corns

  Koloradas toks gražus, jog kartais net išlempi nuo to grožio ir kiekvienas kalnas ima atrodyti tiesiog kaip eilinis kalnas. Kiekviena vieta, kiekvienas užkampis, kiekvienas uola, vingis, upelis yra beprotiško grožio ir čia supranti, kokia galinga gali būti gamta: tvirta, nepalenkiama, žalia ir gyvybinga. Ir man patinka tas jausmas, kad nieko galingiau negali būti, o tu jautiesi toks menkas prieš šiuos dieviškus kūrinius.

  Naujas popietinis roadtrip’as į Agnes Vaille Falls. Tai krioklys netoli Buena Vistos, įsikūręs kalnų papėdėje. Pasak istorijos Agnes Vaille gyveno pilna nuotykių gyvenimą.Ji visuomet jautė aistrą kopinėjimui į kalnus ir uolas, tačiau žiemą, kopdama paslydo ir nukrito. Kritimą ji išgyveno, tačiau sušalo belaukiant pagalbos. Krioklys pavadintas jos garbei.

  Sekantis kelionės taškas St. Elmo. Vaiduoklių miestas – vadinamas taip dėl to, jog jame niekas nebegyvena,visi namai mažiau ar daugiau tušti, o veikiantys pastatai tai suvenyrų parduotuvė ir viešbutis. Tiesą sakant, iš aprašymų tikėjausi daugiau. Galbūt ne daugiau pastatų (išlikus viena pagrindinė gatvė), bet labiau nepaliestų ir prieinamų. Kai kuriuose pastatuose pro langus gali matyti, jog ten laikomi visokie rakandai, laidai ir kitas šlamštas. Matyt, taip todėl, jog visi namai priklauso skirtingiems šeimininkams ir nėra puoselėjamas kaip vieningas paminklas.

  Kitas dalykas, tai voverės, tuzinas voverių, kurios valgo iš tavo rankų, o po kurio laiko jau laipioja per tave ir įsidrąsinusios vis daugiau šniukštinėja aplinkui. O šalia jų ir tuzinas mažų paukštukų, kurie lesa likusias sėklas ir riešutų likučius. Prasedėjom beveik pusvalandį gyvūnų apsupty, atidavinėjant savo žemės riešutus.

  Dar vienas pastebėjimas, jog aplink daug privačių valdų, net ežeras privatus, o šalia stūkso dideli prašmatnūs namai. Miške taip pat galima rasti privačių kelių, privačių laukų. O jei neklausysi ženklų, tau gali būti iškviesta policija. Net sunku įsivaizduoti kartais, kiek galėtų kainuoti namas šiame rojaus kampelyje.

***

ANGEL’S CORNS

  Angel, tai meksikietis, su kurie dabar gyvename. Smulkus, tamsesnės odos, mėgsta video žaidimus, vienas geriausių restorano virtuvėje, bet namuose valgo pigius niekus. Viename mieste ūkininkų turguje įsigijome 8 kukurūzų burbuoles už 2 $. O grįžus Angel pažadėjo parodyti, kaip jis mėgsta jas valgyti Meksikoj.

1 išvirtai burbuolei:

1.  Išverdame kukurūzų burbuoles. Išimame iš vandens.

2.  Užtepame šaukštelį majonezo, apibarstome parmezanu ir apšlakstom aštriu padažu. Viską lėtai sumaišome jau ant pačio kukurūzo šaukštelio ir skanaujam.

Tikrai skanu. Naujas atradimas. Ir dar pigus sakyčiau. Po poros burbuolių jaučiausi pilna.

***

Vasaros vėjai galvoje