Praeitą savaitę, sausio 11 d. įvyko Angosturos romo kokteilių maišymo mokymai blog’eriams. Turiu pripažinti, jog tikrai buvo malonu sulaukti kvietimo į „Mineralinių vandenių” organizuojamą renginį. Pamaniau, kad iš tinklaraščio ir naudos galima gauti – geros įdomios naudos, o dalyvavimas panašaus tipo renginyje man pirmas, tad buvo smagu pamatyti ir iš šono patyrinėti veidus, kuriuos anksčiau esu mačiusi tik virtualioje erdvėje, o viduje toks jausmas, tarsi visus tų veidų savininkus bent šiek tiek pažįnotum.
Kokteilius maišė, mokė ir šmaikštavo barmenas Robertas Janovskis. Pasirodo Robertas tapo populiarus po kažkada vykusio realybės šou „Baras”, bet kadangi nežiūrėjau „Baro”, nebuvau mačiusi ir jo. Taip pat jis dalyvauja įvairiuose barmenų konkursuose ir jo teigimų, varžybų metu nespėja visko baigti laiku per savo plepėjimą. Ir iš tiesų man patiko jo juokeliai, pasakymai ir palyginimai. Galbūt 2 valandos per daug, bet pirmą valandą viskas vežė. Robertas juokavo, kad mes, Lietuviai, degtinės specialistai pagal tai, kaip ryte nubunti: apsikabinęs klozetą ar gražią merginą.
Vakaro metu kokteiliams buvo naudojamas „Angosturos” romas. Šis gėrimas kilęs iš Trinidado ir Tobago bei turi 5 skirtingas rūšis: „Angostura Reserva“, „Angostura“, „Angostura 7YO“, „Angostura 1919“, „Angostura 1824“, visus juos galima įsigyti Lietuvoje. Šių romų paragavome ne tik kokteiliuose, bet ir grynų. Esu visiškai antispecialistė ragaujant stipriuosius gėrimus, tačiau „Angostura 1919” tikrai sužavėjo,kadangi pirmą kartą paragavus gėrimo jaučiau skanų, šiek tiek karamelinį poskonį. Aprašymas teigia, jog:
„„Angostura 1919“ maišomas iš mažiausiai 8 metus amerikietiško ąžuolo statinėse, kuriose prieš tai buvo laikomas burbonas, brandinamų romų. Šis sodriai gintarinės spalvos romas pasižymi kakavos, melasos, karamelės ir vanilės aromatų puokšte. Tai švelnaus skonio romas, paliekantis šiltą ir subtilų poskonį.”
Įsigysiu šio romo butelį, tam kad kartais vakarais, sušalusiomis kojomis, galėčiau susišildyti mažais gurkšneliais ragaujant ir laukiant to malonaus skonio.
Tą vakarą įsidėmėjau keletą pagrindinių taisyklių:
- Kokteilius bus skanesnis, jei jį pilsite į atšaldytą stiklinę. Prieš pilant kokteilį ją palaikykite kupiną ledo arba pačią stiklinę prieš tiekiant laikykite šaldiklyje.
- Puoškite natūraliai, neperkrautai. Pavyzdžiui, mano akį labai traukė kokteilis su raudonaisiais serbentais, papuoštas raudonųjų serbentų keke. Galima vadovautis taisykle: iš ko gamini – tuo ir puošk.
- Darant kokteilius geriau nepadauginti cukraus, jei jo trūks – įdėsite vėliau. Tas pats su ledu, kuomet kokteilis yra gaminamas malant ledą kartu su gėrimais. Geriau įdėti mažiau ledo ir vėliau jo įdėti daugiau, nei padauginti ir turėti romo šerbetą.
- Norint plakti kokteilius nebūtina barmeno įranga, viską galima pakeisti paprastais kasdieniais įrankiais iš virtuvės stalčiaus. O stiklinę rinkitės pagal fantaziją.
- Romas + laimas + rudas cukrus paprastas ir tobulas derinys.
Vienas paprasčiausių kokteilių, kurį ragavome ir kuri siūlau išbandyti tiems, kam atsuktuvai ir Cuba Libre jau pabodę:
CULTO A LA VIDA
- 50 ml romo ANGOSTURA 7 YEAR OLD
- 100 ml spanguolių sulčių HAPPY DAY
- 2 arbatiniai (barmeno) šaukšteliai rudojo cukraus
- pusė laimo, supjaustyto į 4 dalis
Į stiklinę storu dugnu įmetame supjaustytą laimą ir įdedame cukrų. Grūstuvu supresuojame turinį taip, kad išspaustume laimo sultis, bet tuo pačiu kuo mažiau pažeistume jo žievelę, kurioje kaupiasi nepageidaujamas kartumas. Užpilame romu, pridedame pilną ledo ir užpilame spanguolių sultimis. Įdedame maišiklį ar keletą šiaudelių, kad begeriant galima būtu pasimaišyti dugne gulinčius laimą ir cukrų.
Puošiame laimo griežinėliu, užmautu ant stiklinės krašto.
Savo spalva ir kvapais mane sužavėjo kokteiliai, kurie buvo gaminami ledą, vaisius ar uogas bei romą sumalant elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Manau tai galėtų būti vasaros top’as. Tą vakarą ragavome tokių derinių:
CUCUMBER AND HONEY FROZEN DAIQUIRI
- 50 ml ANGOSTURA RESERVA romo
- 25 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
- agurko gabalėlis, nulupta žievele (dydis priklauso nuo jūsų nuotaikos, per daug jo tikrai nereikia)
- 1-2 valgomieji šaukštai medaus
Sudedame į blenderį visus ingredientus ir įdedame ledo. Plakame tol, kol pasidarys vientisa masė. Išpilame į atšaldytą taurę.
Puošiame agurku, kuris gali būti apipiltas medumi.
**
RED CURRANT FROZEN DAIQUIRI (šis buvo vasariškai raudonas)
- 50 ml ANGOSTURA RESERVA romo
- 25 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
- sauja raudonųjų serbentų (be šakelių)
- 1 valgomasis šaukštas baltojo cukraus
Sudedame į blenderį visus ingredientus ir įdedame ledo. Plakame tol, kol pasidarys vientisa masė. Išpilame į atšaldytą taurę.
Puošiame raudonųjų serbentų šakele.
**
PEACH AND BASIL FROZEN DAIQUIRI
- 50 ml ANGOSTURA RESERVA romo
- 25ml šviežiai spaustų laimo sulčių
- 2 stalo šaukštai persikų uogienės, džemo ar piurė
- Šakelė baziliko
Sudedame į blenderį visus ingredientus ir įdedame ledo. Plakame tol, kol pasidarys vientisa masė. Išpilame į atšaldytą taurę.
Puošiame baziliko lapeliu, šakele, ar, net persiko griežinėliu.
**
MANGO AND LEMONGRASS FROZEN DAIQUIRI
- 50 ml ANGOSTURA RESERVA romo
- 25 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
- 2 stalo šaukštai mango uogienės ar tyrės
- gabalėlis citrinžolės
Sudedame į blenderį visus ingredientus ir įdedame ledo. Plakame tol, kol pasidarys vientisa masė. Išpilame į atšaldytą taurę.
Puošiame mango griežinėliu ar citrinžolės koteliu.
Vienas man labiausiai patikusių kokteilių buvo su vaisiai, kokosų pienu, pinakolados giminaitis. Gaivus, vasariškas ir sotus. Trūko tik saulės ir ištiestų basų kojų po medžiu.
LAVA FLOW
- 60 ml romo ANGOSTURA RESERVA
- 20 ml braškių tyrės
- 60 ml ananasų sulčių
- 60 ml kokoso pieno kremo
- 1 mažas bananas
Atskiroje talpoje sumaišome romą su braškių tyre, išmaišome taip, kad pasidarytų vientisa masė. Į blenderį įdedame bananą, įpilame ananasų sultis, kokoso pieno kremą ir įdedame ledo. Išplakame iki vientisos masės. Pasiruošiame kokteilio taurę – ją atšaldome ir ant kraštų užpurškiame braškių tyrės. Į taurę supilame romo mišinį su braškėmis ir ant viršaus užpilame blenderyje suplaktą masę.
Puošiame ant taurės krašto užmaudami ananaso griežinėlį arba pagal savo nuotaiką ir fantaziją.
Daugiau apie renginį: Mineraliniai vandenys, Savaitgalio rendez-vous.
***
prie gero kokteilio, reikia geros muzikos
Parašykite komentarą