Skanios Dienos

Braškių ir bananų ledai

Ledų formelės yra viena geriausių investicijų, kurią galite skirti sau ir savo šeimai. Ši investicija sieks iki 5 €, o atsipirks keleriopai. Žinoma, ne grynaisiais, tačiau galėsite savo namuose visus vaišinti skaniais ir sveikais ledais. Tikrai taip, noriu pabrėžti dar kartą SKANIAIS IR SVEIKAIS ledais. Be įvairių papildomų skonio priedų ar dirbtinių kvapiklių. Kam pirkti tą katę maišę, jei galima pasigaminti šį tą saldaus, šalto, spalvingo ir su vitaminais! Irgi tikrais!

Šiems ledams naudojau šaldytas braškes, kurios šaldiklyje guli nuo praeito sezono. Dabar pats geriausias metas jas sunaudoti, nes juk visai nepastebėsime ir šviežių braškių sezonas ateis netikėti. Receptui taip pat reikia bananų ir mandarinų. Ir geriausia dalis yra tai  – jog tai viskas, ko jums reikia, kad galėtumėte pagaminti ryškų, gaivų ir saldų skanėstą.

Trintų uogų ir vaisių ledai, taip pat yra puikus būdas suvalgyti daugiau vitaminų ir paįvairinti savo racioną įvairiais vaisiais. Pavydžiu, aš pati dažnai tingiu lupti apelsinus, ananasus ar netgi mangus. Jie nėra patys patogiausi valgyti, o ilgiau pastovėję ima ir sugenda. Ir žinoma netikėtai – atrodo jau norėtum, o pakėlęs supranti, kad labai pavėluotai. Tuo tarpu juos sutrinus ir užšaldžius – bus patogiau valgyti bei jie galios ilgiau. Gyvendami dviese iš ties nemažai vaisių išmetame, nes nespėjame/pamirštame suvalgyti. O juos užšaldžius – juos galime suvalgyti vėliau bei elgtis atsakingiau.

Apačioje pateikiamos eigos nuotraukos ir receptas.

Braškių ir bananų ledai
 
Pasiruošimas
Gaminimas
Visas laikas
 
Sveiki ir paprastai pagaminami ledai. Puikiai tinka norint sunaudoti šaldytas uogas.
Autorius:
Porcijos: 6-8
Ingredientai
  • 2 bananų (+1/2 banano norint papuošti)
  • 200 ml šaldytų braškių su cukrumi
  • 3 mandarinų
Gaminimas
  1. Į maisto plaktuvą/trintuvą sudėkite bananus, atšildytas braškes ir išspaustas mandarinų sultis.
  2. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
  3. Likusį ½ banano supjaustykite skiltelėmis, jas prilipdykite ant ledų formalių sienelių (kaip kad matoma nuotraukose).
  4. Į ledų formeles supilstykite paruoštą trintą vaisių masę ir dėkite į šaldiklį pernakt arba bent 4-6 val., kol ledais bus pilnai sustingę.
Pastabos
Jei neturite šaldytų uogų - galite naudoti šviežias. Tuomet plakant kartu įdėkite porą šaukštų skysto medaus arba tiesiog dėkite jo tiek, kiek norite pagal savo skonį.
3.5.3208


This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.