Skanios Dienos

Corfu 2014 | Buvo saulė, buvo vasara

Šią vasarą pas geriausias ir nuostabiausias buvo rugpjūtis. Rugpjūčius aš mėgstu. Jie man atneša pačius geriausius dalykus, išvykas, gimtadienį, žvaigždėtą dangų, svirpiančias naktis, o kažkada ir didesnę meilę.

Rugpjūtį ir atostogavau. Norėčiau sakyti, jog keliavau, tačiau savaitės išvyka, vis dėl to tik atostogos. Visuomet jauti, kad tai kažkada baigsis ir reiks spėti į lėktuvą, o į vietinių gyvenimą pažiūri tik pro mažą plyšį.

Aplankėme Graikijos salą Corfu. Ją vadina Graikijos Havajais, kažkada sala priklausė Britanijai, o kadangi visai šalia Italija, jos architektūroje matyti ir jos ženklų. Klimatas švelnesnis, aplink žalios kalvos, rugpjūtį dienomis buvo +30, vieną naktį net nulijo po kelių mėnesių pertraukos. Salos ilgis beveik 100 km, o plotis kelis kartus mažesnis.

Apatinėje salos dalyje, miestelyje Kavos, vyksta naktinis jaunimo gyvenimas, viršutinėje – daugiau vyresnio amžiaus žmonių, tačiau kraštovaizdis ten daug kartų įspūdingesnis. 

Apvažiavimo aplink visą salą, kiekvienas krantas, paplūdimys turi skirtingą veidą ir krantą. Radome viską: smėlį, uolas, akmenis, skardžius, įlankas, neprieinamus krantus, kalnus, lygumas, alyvuogių laukus, nedidelius miegančius miestelius kalvų viršūnėse, senamiesčius. Daug skirtingų gamtos kontrastų, kurie suteikė azarto laukti, kas laukia naujame žemėlapio taške. 

Tačiau, kaip visada – per trumpai ir per greitai. Planuojantiems ten vykti, rekomenduočiau rinktis miestelius netoli didžiųjų kurortinių miestų, nes pastarieji perpildyti žmonių, autobusų ir kioskų. Šalimais esantys, dažniausiai vis dar turi tokius pats nuostabius krantus, įlankas, serpantinus, tačiau nėra tokie triukšmingi ir turi daugiau erdvės pasidžiaugti gamtos stebuklais. Kuo labiau į salos viršų – tuo gražesnis kraštovaizdis. 

——————————————————————————————————

Neseniai atrasti ir labai sentimentaliai nuteikiantys.