1 valg. š. aliejaus (vaflinei patepti kepant pirmą vaflį)
Gaminimas
Tešla
Sviestą supjaustykite ir išlydykite dubenėlyje. Tai galite padaryti ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje.
Į didelį dubenį sudėkite kiaušinius, baltą ir rudą cukrų, įberkite žiupsnelį druskos ir viską gerai išplakite, kol masė švelniai suputos. Tam skirkite ~ 3 min.
Atskirame inde sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
Į kiaušinio ir cukraus plakinį supilkite pusę miltų - viską įplakite. Tuomet įdėkite likusią dalį miltų ir dar kartą išplakite.
Į tešlą supilkite išlydytą, tačiau ne karštą sviestą ir išplakite iki vientisos masės.
Kepimas
Jei jūsų vaflinė ne naują - prieš kepant pirmą vaflį ją patepkite aliejumi.
Įkaitinkite vaflinę. Kantriai palaukite, kadangi kitaip pirmas vaflis prilips ir bus ganėtinai sunku išvalyti vaflinę.
Į įkaitintą vaflinę dėkite šaukštą tešlos, greitai uždenkite ir kepkite vieną/kitą minutę, kol vaflis įgaus gražią rudą spalvą. Kepimo laikas priklauso individualiai nuo vaflinės - tad po pirmų 3 vaflių atrasite jums tinkamą laiką.
Iškepusius vaflius iš karto suvyniokite (jie greitai stingsta) ir tik tuomet dėkite naują šaukštą tešlos į vaflinę.
Patiekite atvėsusius vaflius. Iš šios normos pavyks pagaminti apie 20 - 25 vaflius.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/traskus-senoviniai-vafliai/