Špinatų ir kietojo sūrio omletas keptas orkaitėje
Recipe type: Pusryčiai
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
Porcijos: 4-6
 
Lengvai paruošiami pusryčiai orkaitėje.
Ingredientai
  • 7 didelių kiaušinių
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • 90 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio (pvz., "Džiugo") (+ 15 g viršui apibarstyti)
  • 70 g špinatų
  • 1 geltona paprika
  • 1 arb. š. sviesto (formai patepti)
Gaminimas
  1. Į dubenį sudėkite kiaušinius, druską ir pipirus. Viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Sudėkite smulkiai tarkuotą sūrį ir dar kartą išplakite.
  2. Špinatus nuplaukite ir gerai nusausinkite. Galite tiesiog stipriai rankomis suspausti, tarsi išgrežti.
  3. Špinatus supjaustykite, sudėkite į kiaušinio plakinį ir gerai išmaišykite.
  4. Papriką supjaustykite smulkiais kubeliais.
  5. Kepimo formą patepkite sviestu. Ant jos dugno paskleiskite pusę paprikos kubelių, tuomet sudėkite visą špinatų ir kiaušinių masę, tolygiai paskirstykite ir užberkite likusius paprikos kubelius. Ant viršaus užberkite šiek tiek tarkuoto sūrio.
  6. Kepkite 180 C laipsnių orkaitėje apie 35 min., arba kol ompletas gražiai apskrus ir taps standus. Patiekite iš karto.
Pastabos
Jei šio omleto iš kart nesuvalgysite - galite ji pašildyti mikrobangų krosnelėje arba valgyti ir šaltą.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/spinatu-omletas-keptas-orkaiteje/