Gaivios avinžirnių ir daržovių salotos
Autorius: 
Recipe type: Salotos
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
 
Gaivios ir sočios salotos. Gali būti patiektos vienos arba kaip garnyras.
Ingredientai
Salotos
  • 1 stiklinės avinžirnių
  • vandens
  • 2 pomidorų
  • ½ ilgavaisio agurko arba 2 - 3 trumpavaisių agurkų
  • rišulėlio svogūnų laiškų
Užpilas
  • 5 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. š. citrinos sulčių
  • 1 arb. š. skysto medaus (arba agavos sirupo)
  • 1½ arb. š. grūdėtų garstyčių
  • žiupsnelio druskos ir pipirų
Gaminimas
Salotos
  1. Avinžirnius pamerkite į šaltą vandenį ir palikite išbrinkti per naktį. Jie padvigubės.
  2. Išbrinkusius avinžirnius nukoškite, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite šiek tiek druskos ir virkite apie 60 - 90 min., kol taps minkšti/kramtomi.
  3. Išvirusius avinžirnius nukoškite ir palikite atvėsti bei nuvarvėti.
  4. Smulkiai supjaustykite pomidorus, agurkus ir svogūnų laiškus. Sudėkite viską į vieną dubenį su atvėsusiais avinžirniais.
Užpilas
  1. Visus užpilo produktus sudėkite į mažą stiklainį arba stiklinę. Uždenkite ir stipriai pakratykite - viskas tarpusavyje gerai susimaišys.
  2. Gautą užpilą užpilkite ant salotų ir išmaišykite.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/gaivios-avinzirniu-ir-darzoviu-salotos/