Trinta dilgėlių sriuba
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
Porcijos: 6
 
Ingredientai
  • 100 g sviesto
  • 1 didelio poro (arba 2 mažų)
  • 2 didelės saujos jaunų dilgėlių
  • 450 g bulvių (maždaug 4 vidutinės bulvės)
  • 1 l daržovių sultinio
  • druskos ir pipirų
  • Patiekimui: grietinėlės, alyvuogių aliejaus, pavasarinių daigų, virtų kiaušinių
Gaminimas
  1. Vidutinio dydžio puode išlydykite sviestą.
  2. Į karštą sviestą sudėkite supjaustytą porą ir porą minučių apkepkite. Tuomet sudėkite nuplautas dilgėles ir viską dar kartą išmaišykite.
  3. Į puodą su porais ir dilgėlėmis sudėkite nuluptas ir smulkiai supjaustytas bulves. Supilkite sultinį ir virkite apie 30 - 35 min.
  4. Išvirusią sriubą nuimkite nuo ugnies. Elektriniu trintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos masės. Jei tam naudosite kokteilinę - būtinai atidarykite dangčio viduryje esančią skylę, kitaip garai iškels dangtį ir galite apsiplikyti.
  5. Sutrintą sriubą sudėkite atgal į puodą, paragaukite. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
  6. Patiekite su virtais kiaušiniais, šlakeliu grietinėlės ir alyvuogių aliejaus. Papildomai uždėkite pavasarinių daigų.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/trinta-dilgeliu-sriuba/