Į karštą sviestą sudėkite supjaustytą porą ir porą minučių apkepkite. Tuomet sudėkite nuplautas dilgėles ir viską dar kartą išmaišykite.
Į puodą su porais ir dilgėlėmis sudėkite nuluptas ir smulkiai supjaustytas bulves. Supilkite sultinį ir virkite apie 30 - 35 min.
Išvirusią sriubą nuimkite nuo ugnies. Elektriniu trintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos masės. Jei tam naudosite kokteilinę - būtinai atidarykite dangčio viduryje esančią skylę, kitaip garai iškels dangtį ir galite apsiplikyti.
Sutrintą sriubą sudėkite atgal į puodą, paragaukite. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
Patiekite su virtais kiaušiniais, šlakeliu grietinėlės ir alyvuogių aliejaus. Papildomai uždėkite pavasarinių daigų.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/trinta-dilgeliu-sriuba/