Rūgštynių ir petražolių pesto
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
Porcijos: stiklainėlis
 
Laukinio skonio pesto. Puikiai tinka tepti ant skrebučio, gardinti sriubą, pasta ar gaminti salotų užpilus.
Ingredientai
  • 30 g lukštentų nekepintų saulėgrąžų
  • 60 g parmezano (puikiai tinka "Džiugo" sūriai)
  • 50 g rūgštynių (didelė sauja)
  • 24 g petražolių (sauja)
  • 150 ml alyvuogių aliejaus
  • druska ir pipirai
Gaminimas
  1. Saulėgrąžas pakepinkite keptuvėje, kol gražiai parus. Atidėkite į šalį atvėsti.
  2. Sūrį smulkiai sutarkuokite.
  3. Į maisto trintuvą (kombainą) sudėkite rūgštynes, petražoles, saulėgrąžas, sūrį, supilkite aliejų ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Jei malant, jums masė atrodo per tiršta - įpilkite daugiau aliejaus.
  4. Sumalus paragaukite - jei norite pagal skonį papildomai pagardinkite druska ir pipirais.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/rugstiniu-ir-petrazoliu-pesto/