Elegantiškas desertas su puikiai tarpusavyje derančiais skoniais: šokoladu ir mėtomis
Ingredientai
Šokolado panakota
1¼ arb. š. želatinos
šalto vandens
200 ml grietinėlės
100 ml pieno
25 g cukraus
60 g juodojo šokolado (~ 70 - 80 %)
žiupsnelio druskos
Mėtų panakota
1¼ arb. š. želatinos
šalto vandens
200 ml grietinėlės
100 ml pieno
25 g cukraus
10 g mėtų lapelių (maždaug sauja)
Gaminimas
Šokoladinė panakota
Į nedidelį indą įdėkite želatiną ir užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų. Palikite išbrinkti.
Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę, pieną ir cukrų. Viską kaitinkite kol ims virti. Iš karto nukaiskite nuo ugnies ir sudėkite susmulkintą šokoladą bei druską. Viską mentelę maišykite, kol šokoladas ištirps ir taps vientisa masė.
Išbrinkusią želatiną išlydykite mikrobangų krosnelėje arba virš ugnies ir įmaišykite į dar šiltą grietinėlės masė.
Palikite masę atvėsti iki kambario temperatūros, viską dar kartą gerai išmaišykite ir perkoškite per sietelį, kad neliktų masėje šokolado ar nusistovėjusio pieno gabalėlių.
Masę supilstykite į norimas stiklines ir dėkite į šaldytuvą sustingti kelioms valandoms arba pernakt.
Mėtų panakota
Į nedidelį indą įdėkite želatiną ir užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų. Palikite išbrinkti.
Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę, pieną, cukrų ir mėtas. Viską kaitinkite kol ims virti. Iš karto nukaiskite nuo ugnies, uždenkite ir palikite pastovėti 15 min., kad kuo daugiau mėtų skonio persiteiktų grietinėlei.
Iš grietinėlės išimkite mėtas. Išbrinkusią želatiną išlydykite mikrobangų krosnelėje arba virš ugnies ir įmaišykite į dar šiltą grietinėlės masė.
Palikite masę atvėsti iki kambario temperatūros, viską dar kartą gerai išmaišykite ir perkoškite per sietelį, kad neliktų masėje mėtų dalelių ar nusistovėjusio pieno gabalėlių.
Supilstykite viską į stiklines ant sustingusios šokolado masės. Dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms arba pernaktį, kol sutvirtės.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/sokolado-ir-metu-panakota-panna-cotta/