Chai arbatos ledukai
Autorius: 
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
Porcijos: 6
 
Intensyvaus skonio ledukai patiekiama su šaltu pienu.
Ingredientai
  • 400 ml vandens
  • 1 anyžiaus žvaigždutės
  • 1 cinamono lazdelės
  • 6 gvazdikėlių
  • 6 juodųjų pipirų grudelių
  • 1 cm dydžio šviežio imbiero gabalėlio (smulkiai supjaustyto)
  • 2 valg. š. rudojo cukraus
  • 2 valg. š. juodos arbatos
  • Patiekimui: mėgstamo pieno
Gaminimas
  1. Į nedidelį puodą įpilkite vandenį, sudėkite visus prieskonius ir cukrų. Užvirkite, nuimkite nuo ugnies ir uždengus palikite pastovėti ~ 15min., kad vanduo įgautų kuo intensyvesnį prieskonių skonį.
  2. Dar kartą užvirkite vandenį su prieskoniais, nuimkite nuo ugnies, sudėkite arbatą ir palikite pastovėti 5 min., kol pritrauks.
  3. Viską perkoškite ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Gautą skystį supilstykite į ledų formeles ir dėkite į šaldiklį (bent porai valandų arba per naktį).
  4. Patiekite stiklinėje su pienu. Vienai stiklinei užtenka 2 - 3 kubelių.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/chai-arbatos-ledukai/