Intensyvaus skonio ledukai patiekiama su šaltu pienu.
Ingredientai
400 ml vandens
1 anyžiaus žvaigždutės
1 cinamono lazdelės
6 gvazdikėlių
6 juodųjų pipirų grudelių
1 cm dydžio šviežio imbiero gabalėlio (smulkiai supjaustyto)
2 valg. š. rudojo cukraus
2 valg. š. juodos arbatos
Patiekimui: mėgstamo pieno
Gaminimas
Į nedidelį puodą įpilkite vandenį, sudėkite visus prieskonius ir cukrų. Užvirkite, nuimkite nuo ugnies ir uždengus palikite pastovėti ~ 15min., kad vanduo įgautų kuo intensyvesnį prieskonių skonį.
Dar kartą užvirkite vandenį su prieskoniais, nuimkite nuo ugnies, sudėkite arbatą ir palikite pastovėti 5 min., kol pritrauks.
Viską perkoškite ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Gautą skystį supilstykite į ledų formeles ir dėkite į šaldiklį (bent porai valandų arba per naktį).
Patiekite stiklinėje su pienu. Vienai stiklinei užtenka 2 - 3 kubelių.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/chai-arbatos-ledukai/