Citrinų ir kokoso ledai
Autorius: 
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
Porcijos: 6
 
Ledai su švelniai juntama gaivia rūgštele ir traškiomis kokoso drožlėmis.
Ingredientai
  • 420 ml plakamosios grietinėlės
  • 300 ml/397 g (1 skardinės) kondensuoto pieno
  • 2 citrinų nutarkuotos žievelė
  • 2 citrinų sulčių
  • 1 saujos kepintų kokoso drožlių
Gaminimas
  1. Grietinėlę išplakite iki standumo.
  2. Kondensuotą pieną sumaišykite su citrinos žievele ir sultimis.
  3. Į išplaktą grietinėlę lėtai įplakite kondensuotą pieną. Į gautą plakinį įmaišykite kepintas kokoso drožles ir pačią masę gerai išmaišykite, jog kondensuotas pienas ir grietinėlė tikrai taptų vientisa mase.
  4. Supilkite masę į norimą formą/indą ir dėkite į šaldiklį sustingti per naktį arba bent 6 val.
Pastabos
KAIP PAKEPINTI KOKOSO DROŽLES: Parduotuvėje tikriausiai nerasite kepintų kokoso drožlių, tad namuose gerai įkaitinkite keptuvę, suberkite kokso drožles ir vis pajudinant keptuvę/pamaišant, kepinkite, kol drožlės įgaus rudą atspalvį. Kepintos kokoso drožlės tampa traškesnės ir malonaus skonio. Baigus kepinti sudėkite į lėkštutę ir palikite pilnai atvėsti.

KAIP PATIEKTI: Siūlau patiekti stikliniuose induose užbarščius dar daugiau kepintų drožlių ir su citrinos skiltele (vasariškai nuotaikai :) ). Vienai porcija užtenka 2 - 3 ritulėlių.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/citrinu-ir-kokoso-ledai/