Nekeptas šokoladinis maskarponės pyragas
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
Porcijos: 12-16
 
Labai šokoladinis pyragas! Užteks vos mažo gabalėlio šalia kavos. Pyrago skersmuo ~ 25 cm.
Ingredientai
Pyrago pagrindas
  • 180 g sviestinių sausainių (naudojau "Selga")
  • 100 g sviesto
Šokoladinis sluoksnis
  • 200 g juodojo šokolado
  • 30 ml stiprios kavos
  • 250 g grietinėlės
  • 110 g cukraus
  • 500 g maskarponės
Patiekimas
  • 50 g juodojo šokolado
  • Plaktos grietinėlės
Gaminimas
Pyrago pagrindas
  1. Sausainius sudėkite į virtuvinį kombainą/smulkintuvą ir sumalkite iki trupinių. Išlydykite sviestą, supilkite į trupinius ir dar kartą viską sumalkite, kol sviestas susimaišys su trupiniais. Jei smulkintuvas visko tolygiai nesumaišo - baikite maišyti su šaukštu.
  2. Gautą trupinių masę sudėkite į skardą, kurios dugnas išklotas kepimo popieriumi. Viską išlyginkite ir gerai suspauskite šaukštu.
Šokolado sluoksnis
  1. Šokoladą smulkiai supjaustykite ir užpilkite karštą kava (be tirščių). Palikite pastovėti minutėlei. Tuomet viską išmaišykite mentele. Jei šokoladas iki galo neištirpo - visą masę pašildykite virš garų, kol šokoladas pilnai išsilydys.
  2. Grietinėlę plakite dubenyje, kol ims standėti. Tuomet supilkite cukrų ir dar kartą lėtai plakite, kol cukrus ištirps (labai svarbu grietinėlės neperplakti, nes ji pavirs sviestu).
  3. Į išplaktą grietinėlę sudėkite maskarponę ir lėtai išplakite iki vientisos masės. Tuomet sudėkite šokolado masę ir dar kartą gerai ir lėtai išplakite.
  4. Šokoladinę maskarponės masę sudėkite ant paruošto pyrago pagrindo ir išlyginkite.
  5. Dėkite į šaldytuvą per naktį arba bent porai valandų, kad masė sustingtų.
Patiekimas
  1. Paruošto pyrago šonus apeikite peiliu. Kad formos kraštai tikrai atsiskirtų nuo pyrago.
  2. Išimtą pyragą apibarstykite tarkuotu šokoladu. Šalia galite patiekti plaktos grietinėlės.
Pastabos
KAIP GRAŽIAI SUPJAUSTYTI PYRAGĄ: jei norite, kad pjaunant pyragą prie peilio neliptų kremo masė - prieš tai jį pamerkite į karštą vandenį > palaukite kelias sekundes > išimkite ir greitai sausai nušluostikite > pjaukite pyragą. Karštu peiliu atpjauti gabalėliai bus gražesni ir tvarkingesni.

KĄ PATIEKTI ŠALIA? Šalia tinka plakta grietinėlė, įvairios vasariškos uogos ir žinoma kavos puodelis :).
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/nekeptas-sokoladinis-maskarpones-pyragas/