Avinžirniai su žolelėmis ir parmezanu
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
Porcijos: 4 - 6
 
Avinžirniai su žolelėmis gali būti puikus pietų užkandis arba garnyras šalia kitų patiekalų.
Ingredientai
  • 1 stiklinės nevirtų avinžirnių + vandens
  • 2 valg. š. smulkintų bazilikų
  • 3 valg. š. smulkintų petražolių
  • ½ stiklinės (nedidelės saujos) smulkintų svogūnų laiškų
  • 65 g parmezano sūrio
  • 1 česnako skiltelės
  • 2 valg. š. citrinos sulčių
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • žiupsnio druskos
Gaminimas
  1. Avinžirnius pamerkite šaltame vandenyje ir palikite per naktį (apie 12 val). Nuo išbrinkusių avinžirnių nupilkite vandenį, suberkite į puodą, užpilkite vandens, įberkite druskos ir virkite apie 60 - 90 min., kol avinžirniai suminkštės. Tačiau nepervirkite, kad avinžirniai netaptų koše.
  2. Išvirusius avinžirnius nukoškite ir perpilkite šaltu vandeniu. Nusausinkite.
  3. Į dubenį sudėkite avinžirnius, smulkintas žoleles, sūrį, tarkuotą parmezaną, susmulkintą česnaką, supilkite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Įberkite druskos pagal skonį ir viską gerai išmaišykite.
  4. Patiekite iš karto arba laikykite šaldytuve.
Pastabos
SU KUO VALGYTI? Šie avinžirniai gali būti, kaip atskiras patiekalas arba garnyras. Labai rekomenduoju šalia patiekti žalių salotų ir daržovių, kadangi jie suteikia gaivos avinžirnių tekstūrai (ypač jei juos valgysite, kaip atskirą patiekalą).

KUR PIRKTI AVINŽIRNIUS? Jų galite rasti beveik visose parduotuvėse (ypač didžiosiose) ir sveiko maisto parduotuvėse.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/avinzirniai-su-zolelemis-ir-parmezanu/