Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis. Iš vienos krūtinėlės pusės gaunasi maždaug 4 juostelės (pernelyg plonai nepjaustykite, kad kepant neišsausėtų).
Vištienos krūtinėlę sumaišykite su smulkintu česnaku, nutarkuota citrinos žievele, citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi ir prieskoniais.
Palikite marinuotis bent 20 min. arba iki 24 val.
Vištieną kepkite keptuvėje po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir vidus iškeps.
Tzatziki
Agurkus sutarkuokite tarka. Užberkite žiupsnį druskos, šiek tiek pamaišykite ir palikite pastovėti 5 min. Iš pastovėjusių agurkų išspauskite sultis. Tai galite padaryti rankomis arba sudėjus į marlę. Sultis išpilkite, jų neprireiks.
Į dubenėlį sudėkite agurkus, smulkiai supjaustytą česnaką, susmulkintus mėtų lapelius, citrinos sultis, prieskonius ir jogurtą. Viską išmaišykite. Laikykite šaltai iki patiekimo.
Patiekimas
Pašildykite tortilijas.
Lėkštėje patiekite supjaustytas daržoves ir supjaustytą keptą vištieną.
Komplektuokite tortiliją: įsidėkite daržovių, vištienos ir tzatziki padažo. Viską suvyniokite ir valgykite.
Pastabos
KĄ DAR PATIEKTI ŠALIA? Ridikėlius, įvairias žoleles, salotų lapus, fetos sūrį... ir visą kitą ką mėgstate.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/tortilija-su-vistiena-ir-tzatziki/