Pomidorų salsa
Autorius: 
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
Porcijos: 4
 
Gaivus ir ryškus vasariškas užkandis.
Ingredientai
  • 4 pomidorų
  • ⅓ raudonos paprikos
  • ⅓ žalios paprikos
  • ½ nedidelio raudono svogūno
  • 1 trumpavaisio agurko
  • 5 riekelių marinuoto jalapeno
  • Saujos kalendrų
  • 1 laimo sulčių
  • Žiupsnelio druskos
Gaminimas
  1. Pomidorus perpjaukite pusiau, išskobkite visas sėklytes – jų neprireiks. Likusią pomidoro dalį supjaustykite smulkiai kubeliais.
  2. Raudoną ir žalią paprikas, svogūną, agurką ir jalapeną supjaustykite smulkiai kvadratėliais ir sumaišykite su pomidorais.
  3. Į daržovių mišinį sudėkite susmulkintas kalendras, užpilkite išspaustas laimo sultis ir žiupsnelį druskos. Viską geraim išmaišykite ir patiekite iš karto arba sudėkite į sandarų stiklainėlį ir laikykite, kol prireiks.
Pastabos
KIEK LAIKO GALIMA LAIKYTI ŠALDYTUVE? Rekomenduoju salsą patiekti iš karto pagaminus, kadangi tuomet visos daržovės išlaiko gražią spalvą ir formą. Šaldytuve galite laikyti iki 3 dienų. Atkreipkite dėmesį, kad kaip ir pastovėjusios salotos, taip ir salsa pradeda tapti vandeninka/daržovės ima leisti savo sultis.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/pomidoru-salsa/