Lipnūs vištienos peteliai su barbekiu padažu
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
Porcijos: 6
 
Ingredientai
Vištiena:
  • 1 kg vištienos sparnelių petelių (tulpės)
  • 2 arb. š. malto kumino
  • 2 arb. š. maltos rūkytos paprikos
  • 1 ½ arb. š. druskos
  • 2 arb. š. cukraus
  • 1 arb. š. maltų juodųjų pipirų
Barbekiu padažas:
  • 100 g rudojo cukraus
  • 100 g pomidorų padažo
  • 100 ml ananasų sulčių
  • 50 ml viskio
  • 2 valg. š. vorčesterio padažo
  • 2 arb. š. garstyčių
  • 1 išspaustų apelsino sulčių
  • 1 arb. š. druskos
  • 2 arb. š. balzamiko acto kremo
Gaminimas
  1. Vištieną sudėkite į dubenį kartu su visais prieskoniais, gerai išmaišykite ir uždengę padėkite šaltai.
  2. Visus barbekiu padažo ingredientus sudėkite į nedidelį puodą, išmaišykite ir užkaiskite ant ugnies. Užvirus kaitinkite 15 min. vis pamaišydami. Pagamintą padažą palikite šiek tiek atvėsti.
  3. Vištieną iškepkite ant grotelių virš žarijų. Iškeptą mėsą sudėkite į dubenį ir apipilkite barbekiu padažu, pamaišykite, kad visi gabalėliai juo pasidengtų.
  4. Barbekiu padažu apglaistytą vištieną vėl uždėkite ant grotelių ir trumpai apkepkite iš visų pusių, kol padažas sušils ir ims karamelizuotis. Patiekite iš karto, kaip pagrindinį patiekalą arba užkandį.
Pastabos
- Šiam receptui galite naudoti vištienos sparnelius.
- Jei mėgstate labai aštriai - į padažą įdėkite šiek tiek aitriosios paprikos miltelių.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/lipnus-vistienos-peteliai-su-barbekiu-padazu/