Šildanti prieskonių arbata
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
Porcijos: 1 l
 
Šildanti gardi arbata, puikiai tinkanti iškiloms šalia laužo.
Ingredientai
  • 3 arb. š. juodos arbatos
  • 1 arb. š. malto cinamono
  • ½ arb. š. maltų gvazdikėlių
  • 1 arb. š. malto imbiero
  • 3 anyžiaus žvaigždučių
  • 10 juodųjų pipirų
  • ½ mandarino žievelės
  • 1 valg. š. medaus
  • 600 ml vandens
  • 400 ml pieno
Gaminimas
  1. Į puodą arba arbatinį sudėkite arbatą, visus prieskonius, pusės mandarino žievelės, medų ir supilkite vandenį. Viską užvirkite ir pakaitinkite 2 min.
  2. Į verdančią arbatą supilkite pieną ir kaitinkite kol užvirs. Užvirusį gėrimą nuimkite nuo ugnies ir patiekite iš karto.
Pastabos
Jei mėgstate saldžią arbatą įdėkite daugiau medaus arba patiekite jo šalia.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/sildanti-prieskoniu-arbata/