Gaivi arbūzų sangrija
Autorius: 
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
Porcijos: 8 (2 l)
 
Gaivinanti, sodrios spalvos sangrija.
Ingredientai
  • 4 kg arbūzo (maždaug ½ vaisiaus)
  • 1 nedidelio agurko
  • 1 laimo
  • 12 mėtų lapelių
  • 50 ml laimo sulčių
  • 3 valg. š. skysto medaus
  • 750 ml balto vyno
  • 1 l gazuoto vandens
Gaminimas
  1. /3 turimo arbūzo išskobkite, minkštą dalį sutrinkite elektriniu trintuvo ir perkoškite per smulkų sietelį. 350 ml gautų sulčių supilkite į sangrijai skirtą indą.
  2. Išlikusio arbūzo specialiu šaukšteliu išskobkite rutuliukus ir sudėkite į indą su sultimis. Jei tokio šaukštelio neturite, galite arbūzą supjaustyti kubeliais.
  3. Agurką ir laimą supjaustykite plonomis riekelėmis. Kartu su mėtomis sudėkite į sangrijos indą.
  4. Ant vaisių supilkite laimo sultis, skystą medų, vyną ir mineralinį. Viską išmaišykite ir iš karto patiekite.
Pastabos
-prieš ruošiant sangriją, vyną ir mineralinį gerai atšaldykite.
-vyną rinkitės pagal jūsų skonį: jei mėgstate saldesnius gėrimus – saldų, jei mėgstate ne tokius saldžius – sausą.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/arbuzu-sangrija/