Sūdytos karamelės šokoladiniai putėsiai
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
Porcijos: 6-8
 
Turtingo skonios, kreminės tekstūros putėsiai.
Ingredientai
  • 100 g cukraus,
  • 3 valg. š. sviesto (supjaustytų smulkiais kubeliais),
  • 180 ml riebios grietinėlės (35 %),
  • žiupsnis druskos,
  • 170 g smulkiai sukapoto juodojo šokolado,
  • 4 dideli kiaušiniai.
Gaminimas
  1. Į puodą, plačiu dugnu, suberkite cukrų ir kaitinkite jį and vidutinės ugnies. Kai kraštuose cukrus pradės tirpti ir skystėti, naudodami karščiui atsparią mentelę, labai švelniais judesiais braukite suskystėjusį cukrų link centro. Kaitinkite cukrų toliau, nuolat maišant, kol cukrus taps skysta, gintaro spalvos karamele.
  2. Kai karamelė bus pagaminta, nuimkite ją nuo ugnies ir kuo greičiau įmaišykite sviestą, jis turi pilnai ištirpti. Tuomet po truputi pilkite grietinėlę ir vikriais judesiais plakimo šluotelę ją įmaišykite į karamelę.
  3. Tuomet įberkite druskos ir sudėkite sukapotą juodąjį šokoladą. Švelniai maišykite, kol šokoladas ištirps. Gautai masei leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. Jai atvėsus - šluotele gerai įmaišykite atskirtus kiaušinių trynius.
  4. Atskirame dubenyje iki standumo išplakite likusius kiaušinių baltymus.
  5. Į šokolodo masę sudėkite trečdalį baltymų ir mentelę gerai įmaišykite. Tuomet sudėkite visus likusius baltymus - ir mentelę gerai išmaišykite iki vientisos purios masės. Išmaišius, neturėtų likti baltų baltymų dryžių.
  6. Išpilstykite putėsius į paruoštus indelius ir palikite šaldytuve bent 8 valandoms.
Pastabos
Putėsius galite patiekti su plakta grietinėle ar uogomis, tačiau jie fantastiški be jokių priedų.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/sudytos-karameles-sokoladiniai-putesiai/