Žemės riešutų sviesto avižiniai batonėliai
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
Porcijos: ~ 20 gabalėlių
 
Puikus batonėliai saldiems pusryčiams, desertui ar tiesiog užkandžiui prieš sportą.
Ingredientai
  • 400 g pilno grūdo avižinių dribsnių
  • 1½ arb. š. cinamono
  • 1½ arb. š. sodos
  • 1 arb. š. malto imbiero
  • ½ arb. š. druskos
  • 80 g juodo šokolado (supjaustyto gabalėliais)
  • 80 g džiovintų spanguolių
  • 45 g kokoso drožlių
  • 115 g kambario temperatūros sviesto
  • 150 g tamsaus rudo cukraus
  • 3 didelių kiaušinių
  • 350 g žemės riešutų sviesto
Gaminimas
  1. Avižinius dripsnius sudėkite į maisto smulkintuvą ir keliais pulsais susmulkinkite, kad dribsniai taptų mažesni. Sumalti iki miltų nereikia.
  2. Dubenyje sumaišykite smulkintus avižinius dripsnius, cinamoną, sodą, maltą imbierą ir druską.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite smulkintą šokoladą, spanguoles (jei norite, galite jas šiek tiek susmulkinti peiliu), kokoso drožles.
  4. Į didelį dubenį sudėkite sviestą ir cukrų. Viską gerai išsukite elektriniu plaktuvu iki purumo. Tuomet po vieną gerai įplakite kiaušinius. Į masę sudėkite žemės riešutų sviestą ir gerai išplakite.
  5. Į sviesto plakinį sudėkite avižinius dripsnius ir lėtai viską įplakite.
  6. Galiausiai sudėkite šokolado, spanguolių ir kokoso drožlių mišinį. Gerai įmaišykite šaukštu.
  7. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite paruoštą masę ir išlyginkite.
  8. Kepkite 180 'C įkaitintoje orkaitėje apie 25 - 30 min., kol viršus gražiai apskrus.
  9. Iškepus išimkite iš orkaitės ir palikite pilnai atvėsti. Tuomet aštriu peiliu supjaustykite į atskirus batonėlius.
Pastabos
KAIP IŠSIRINKTI RIEŠUTŲ SVIESTĄ? Pirkdami sviestą atkreipkite dėmesį, kiek procentų riešutų iš tiesų jame yra. Aš naudojau tokį, kuriame yra 95 proc. riešutų. Kituose dažnai būna daug papildomų priemaišų, kaip aliejai ir cukrus.
Galite rinktis ne tik žemės riešutų sviestą, bet ir migdolų, saulėgrąžų ar kitą mėgiamą variantą.

KUO PAKEISTI SPANGUOLES? Spanguoles galite pakeisti kitais džiovintais vaisias ar uogomis, kurios turi rūgštelės.

AR GALIMA PAKEISTI AVIŽAS? Galite naudoti tiek avižinius, tiek kelių grūdų dribsnių mišinius. Tokie kaip 5 grūdų, 7 grūdų ir pan. Tačiau vis vieną rekomenduoju rinktis pilno grūdo - kadangi tokie dripsniai vis dar turi naudingų medžiagų.

KEPIMO LAIKAS PRIKLAUSO NUO PASIRINKTOS FORMOS. Jie kepate metalinėje formoje, patikrinkite kepinį jau po 20 min. Jei kepate stiklinėje formoje, kepimas gali užtrukti 30 min.

KAIP LAIKYTI? Laikykite sandarioje dėžutėje. Jei žadate suvalgyti ne per porą dieną, o laikyti visą savaitę, rekomenduoju įdėti dėžutę su batonėliais į šaldytuvą.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/zemes-riesutu-sviesto-aviziniai-batoneliai/