Bananų duona
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
 
Drėgna ir minkšta bananų duona, kuriai pagaminti užtekts vieno dubens.
Ingredientai
  • 3 sunokusių bananų
  • 80 g lydyto sviesto
  • 1 arb. š. sodos
  • žiupsnio druskos
  • 80 g cukraus
  • 1 didelio kiaušinio
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 120 g kvietinių miltų
  • 70 g pilno grūdo kvietinių miltų
Gaminimas
  1. Nuluptus bananus sudėkite į didelį dubenį ir šakute sutrinkite iki vientisos masės.
  2. Supilkite lydytą sviestą į trintus bananus ir gerai išmaišykite.
  3. Įmaišykite sodą, druską ir cukrų.
  4. Tuomet įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite.
  5. Galiausiai įmaišykite miltus.
  6. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę kekso formą ir kepkite 175 'C 50 min - 1 val. Ar bananų duona jau iškepusi - patikrinkite mediniu smeigtuku. Ištrauktas jis turi būti sausas ir neaplipęs tešla.
  7. Iškepusią bananų duoną išimkite iš formos ir palikite atvėsti ant grotelių.
Pastabos
KĄ DARYTI JEI NETURIU PILNO GRŪDO MILTŲ? Pilno grūdo miltus galite keisti paprastais miltais.

KUO DAR GALIMA PAGARDINTI BANANŲ DUONA? Į duoną galite papildomai įmaišyti šokolado gabalėlių, smulkintų riešutų, įvairių sėklų.

AR GALIMA MAŽINTI CUKRAUS KIEKĮ? Tikrai taip. Taip pat baltą cukrų galite keisti kitu jūsų mėgstamu cukrumi. Drėgnų saldiklių, kaip medus, nesu išbandžiusi šiam receptui, tad negaliu pakomentuoti, koks būtų rezultatas.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/bananu-duona-2/