Garstyčių ir medaus salotų padažas
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
 
Puikus padažas tinkantis įvairiausioms salotoms.
Ingredientai
  • 2 arb. š. skysto medaus
  • 2 arb. š. grūdėtų garstyčių
  • 1 arb. š. dižono garstyčių (ar kitų įprastų garstyčių)
  • 2½ valg. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 7 valg. š. kokybiško alyvuogių aliejaus
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimas
  1. Sudėkite visus ingredientus į nedidelį stiklainėlį (ar kitą indą su dangčiu), uždenkite ir gerai pakratykite, kol padažas taps vientisas.
Pastabos
KOKIOMS SALOTOMS JIS TINKAMAS? Šis padažas puikiai tinka visoms žalioms salotoms su daržovėmis ar be jų. Turi malonios rūgštelės, saldumo ir aštrumo.

KOKIAM KIEKIUI SALOTŲ UŽTENKA ŠIO PADAŽO? Šio pagaminto padažo užtenka labai dideliam dubeniui salotų. Arba porai kartų vidutinio dydžio dubenio salotoms.

KAIP LAIKYTI? Jei padažo nesunaudojate iš karto - jį laikykite šaldytuve. Rekomenduoju sunaudoti per keletą dienų.

KAIP PRITAIKYTI SKONĮ PAGAL SAVE? Kai pagaminsite padažą - jį paragaukite. Galbūt norėsite daugiau druskos, o galbūs rūgštelės.Tuomet įdėkite šiek tiek daugiau norimo ingrediento ir dar kartą uždengę pakratykite.

KOKĮ ALYVUOGIŲ ALIEJŲ RINKTIS? Rinkitės šalto spaudimo kokybišką alyvuogių aliejų. Asmeniškai tokiam užpilui renkuose švelnesnio skonio alyvuogių aliejų. Jei įsigysite išspaudų ar prastesnį aliejų - užpilas gali turėti nemalonų kartoką poskonį. Tad prieš gaminant užpilą - paragaukite aliejaus. Alyvuogių aliejus yra specifinis, tačiau turi būti malonaus skonio.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/garstyciu-ir-medaus-salotu-padazas-2/