Naminė granola su sėklomis
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
Porcijos: granolos visai savaitei
 
Naminė granola pilna įvarių sėklų. Receptui matuoti naudojamas standartinis arbatos puodelis, kadangi didelio tikslumo gaminant granolą tikrai nereikia.
Ingredientai
  • 4 puodeliai pilno grūdo avižų dribsnių (ne greito paruošimo)
  • 1 puodelis lukštentų saulėgrąžų (~200 g)
  • ½ puodelio moliūgų sėklų (~100 g)
  • 4 valg. š. su kaupu sezamo sėklų
  • 4 arb. š. chia sėklų
  • 4 arb. š. maltų linų sėmenų
  • 3 valg. š. su kaupu kokoso drožlių
  • žiupsnio druskos
  • ½ puodelio kokosų aliejaus
  • ½ puodelio medaus
Gaminimas
  1. Sudėkite visus produktus, išskyrus kokosų aliejų ir medų, į didelį dubenį ir išmaišykite.
  2. Į prikaistuvą sudėkite medų ir kokosų aliejų. Pakaitinkite, kol medus ir aliejus išsilydys ir šiek tiek sušils.
  3. Gautą masę supilkite į sausį produktų mišinį ir gerai išmaišykite.
  4. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi ir ant jos tolygiai paskleiskite granolos mišinį.
  5. Kepkite 180 'C orkaitėje 30 min., kas 10 min pamaišant skardoje esančius dribsnius, tam kad tolygiai keptų ir skrustų. Man lengviausia tai daryti, nusistatant kepimo laiką 10 min. ir supypsėjus, pamaišius, vėl nustatant kepimo laiką 10 min.
  6. Po 30 min. kepimo įjunkite ventiliatoriaus funkciją ir kepkite 4-6 min, pamaišant kas 2 minutes. Granola turi tapti auksinės spalvos, tačiau įdėmiai stebėkite, kad neperkeptumėte - tuomet ji taps kartoko padegusio skonio. Geriau granolą pakepti trumpiau nei per ilgai.
  7. Iškepusią granolą išimkite iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti. Atvėsusią pamaišykite/sutrupinkite rankomis ir laikykite sandariame inde.
Pastabos
KĄ DAR GALIU DĖTI Į GRANOLĄ? Į granolą galite papildomai įdėti kitų mėgstamų sėklų, riešutų. Kepimui pasibaigus, galite įmaišyti džiovintų vaisių.

KĄ DARYTI JEI MANO ORKAITĖ NETURI VENTILIATORIAUS FUNKCIJOS? Tuomet granolą kepkite toliau kaitinant viršų ir apačią, nuolatos pamaišant. Tam gali prireikti papildomų 15-20 min. Naudokitės savo nuojauta - baikite kepti, kai matote, kad dribsniai gražiai apskrudę.

KUO GALIU KEISTI MEDŲ? Medų galite keiti klevų sirupu, agavų sirupu ar panašiu gaminiu.

KAIP LAIKYTI? Laikykite uždarame inde.

SU KUO PATIEKTI? Patiekite su jogurtu, kefyru, trintais vaisiais, varške.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/namine-granola-su-seklomis/