Juodo šokolado šokoladainis (brownie)
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
Porcijos: 8-10
 
Sodraus juodo šokolado skonio pyragas. Puikiai tiks mėgstantiems ne per saldžius, labai šokoladinius desertus.
Ingredientai
  • 2 valg. š. kokoso drožlių
  • 200 g juodo šokolado (daugiau nei 70 %)
  • 60 ml vandens
  • 115 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 2 valg. š. miltų
  • 4 didelių kiaušinių
  • + 65 g juodojo šokolado (daugiau nei 70 %)
Gaminimas
  1. Kokosų drožles sudėkite į elektrinį maisto smulkintuvą ir šiek tiek susmulkinkite (nereikia, jog drožlės taptų miltais, tačiau taptų smulkesniais gabalėliais).
  2. Dvi plyteles (200 g) juodo šokolado stambiai supjaustykite ir sudėkite į vidutinio dydžio puodą. Kartu supilkite vandenį ir sudėkite sviestą. Užkaiskite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišykite, kol masė taps vientisa. Užvirti ar kaitinti ilgai nereikia.
  3. Tuomet įmaišykite cukrų ir miltus.
  4. Į paruoštą masę po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Tuomet įmaišykite kokosų drožles ir smulkiai sukapotus 65 g šokolado.
  5. Kepimo forma (~23-26 cm) ištepkite sviestu ir pabarstykite kakava tiek dugną, tiek šonus. Supilkite masę į kepimo formą ir kepkite 180'C temperatūroje 25-30 min. Pagaliuku papildomai pyrago nereikia, kadangi jis viduje bus drėgnas.
  6. Iškepusį pyragą palikite atvėsti ir supjaustykite gabalėliais.
Pastabos
Pyragą galite patiekti kartu su vaniliniais ledais.

Vandenį recepte galite keisti stipria kava, jei norite dar intensyvesnio skonio.

Papildomai galite įdėti riešutų.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/juodo-sokolados-sokoladainis-brownie/