Juodo šokolado pudingas
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
Porcijos: 4-6
 
Ryškaus ir sodraus skonio labai šokoladinis pudingas. Patiekiamas su plakta grietinėle.
Ingredientai
Pudingas
  • 3 valg. š. kakavos
  • 85 g cukraus
  • 30 g krakmolo
  • žiupsnio druskos
  • 530 ml pieno
  • 3 didelių kiaušinių trynių
  • 60 g juodo šokolado (smulkiai supjaustyto)
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
Grietinėlė
  • 200 ml grietinėlės
  • 1½ valg. š. cukraus pudros
Gaminimas
Pudingas
  1. Vidutinio dydžio puode sumaišykite kakavą, cukrų, krakmolą ir druską.
  2. Į mišinį įpilkite šiek tiek pieno ir pamaišykite; tuomet įpilkite dar šiek tiek. Masė pradžioje turi būti tiršta, kadangi tai padeda geriau išmaišyti sausu produktus nepaliekant gumuliukų. Galiausiai supilkite visą pieną, įdėki kiaušinio trynius ir plakimo šluotele išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Puodą užkaiskite ant vidutinės kaitros ir nuolatos maišykite, kol masė ims tirštėje ir užvirs. Užvirus sumažinkite kaitrą ir kaitinkite apie 2 min., kol masė šiek tiek išlaikys formą, bus tarsi kremas. Tuomet nukelkite nuo ugnies.
  4. Nukėlus sudėkite susmulkintą šokoladą ir vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišykite, kol šokoladas ištirps ir pudingas taps vientisas.
  5. Supilstykite desertą į 4 - 6 stiklines ir palikite atvėsti bent porai valandų. Galiausiai laikykite šaldytuve.
Grietinėlė
  1. Šaltą grietinėlę plakite plaktuvu, kol ims tirštėje. Tuomet suberkite cukraus pudrą ir toliau plakite, kol ji taps standi. Atsargiai, neperplakite, nes kitaip turėsite sviestą.
Patiekimas
  1. Ant atšalusio pudingo uždėkite grietinėlės, galite užberti smulkinto šokolado papuošimui.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/juodo-sokolado-pudingas/