Ryškaus ir sodraus skonio labai šokoladinis pudingas. Patiekiamas su plakta grietinėle.
Ingredientai
Pudingas
3 valg. š. kakavos
85 g cukraus
30 g krakmolo
žiupsnio druskos
530 ml pieno
3 didelių kiaušinių trynių
60 g juodo šokolado (smulkiai supjaustyto)
1 arb. š. vanilės ekstrakto
Grietinėlė
200 ml grietinėlės
1½ valg. š. cukraus pudros
Gaminimas
Pudingas
Vidutinio dydžio puode sumaišykite kakavą, cukrų, krakmolą ir druską.
Į mišinį įpilkite šiek tiek pieno ir pamaišykite; tuomet įpilkite dar šiek tiek. Masė pradžioje turi būti tiršta, kadangi tai padeda geriau išmaišyti sausu produktus nepaliekant gumuliukų. Galiausiai supilkite visą pieną, įdėki kiaušinio trynius ir plakimo šluotele išmaišykite iki vientisos masės.
Puodą užkaiskite ant vidutinės kaitros ir nuolatos maišykite, kol masė ims tirštėje ir užvirs. Užvirus sumažinkite kaitrą ir kaitinkite apie 2 min., kol masė šiek tiek išlaikys formą, bus tarsi kremas. Tuomet nukelkite nuo ugnies.
Nukėlus sudėkite susmulkintą šokoladą ir vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišykite, kol šokoladas ištirps ir pudingas taps vientisas.
Supilstykite desertą į 4 - 6 stiklines ir palikite atvėsti bent porai valandų. Galiausiai laikykite šaldytuve.
Grietinėlė
Šaltą grietinėlę plakite plaktuvu, kol ims tirštėje. Tuomet suberkite cukraus pudrą ir toliau plakite, kol ji taps standi. Atsargiai, neperplakite, nes kitaip turėsite sviestą.
Patiekimas
Ant atšalusio pudingo uždėkite grietinėlės, galite užberti smulkinto šokolado papuošimui.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/juodo-sokolado-pudingas/