Nekepti avižiniai batonėliai su kakava
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
Porcijos: ~20 gabalėlių
 
Sveikesnis užkandis prie kavos ar darbo metu.
Ingredientai
Sausi produktai
  • 180 g pilno grūdo avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)
  • 60 g lazdyno riešutų
  • 3 v.š. kakavos
Užpilas
  • 2 valg. š. riešutų sviesto (sudėtyje turi būti 90% ir daugiau riešutų)
  • 2 valg. š. medaus
  • 2 valg. š. kokosų aliejaus
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • žiupsnelio druskos
Gaminimas
  1. Pusę avižinių dribsnių (90 g) ir lazdyno riešutus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sumalkite iki rupių miltų. Gautą mišinį suberkite į dubenį, kartu sudėkite likusius avižinius dribsnius ir kakavą. Viską išmaišykite.
  2. Užpilui į nedidelį puodą sudėkite riešutų sviestą, medų, kokosų aliejų, vanilės ekstraktą ir druską. Viską kaitinkite ant vidutinės ugnies, vis pamaišant, kol medus ir kokosų aliejus išsilydys.
  3. Gautą užpilą supilkite į sausą mišinį ir gerai išmaišykite.
  4. Pailgą kekso formą išklokite kepimo popieriumi. Į ją sudėkite gautą masę ir gerai suspauskite/supresuokite.
  5. Dėkite į šaldytuvą porai valandų. Sustingus masei, ją supjaustykite norimo dydžio batonėliais. Juos reiktų laikyti šaldytuve.
Pastabos
O JEI MĖGTU SALDŽIAU?
Įdėkite papildomai 1-2 valg .š. medaus. Pagal dabartinį receptą, batonėliai yra tik švelniai saldūs, tad dideliems smaližiams tikrai reiktų įdėti papildomą šaukštą medaus.

AR TINKA TIK LAZDYNO RIEŠUTAI?
Galite rinktis riešutus, kuriuos labiausiai mėgstate. Migdolus, anakardžius, žemės riešutus ir pan.

KUO DAR GALIU PASKANINTI?
Galima dėti džiovintų vaisių, kanapių baltymų, įvairių sėklų (moliūgų, saulėgrąžų, netgi chia). Avižinius dribsnius galima keisti 5 grūdų dribsniais. Pati nesu bandžiusi, bet medų būtų galima keisti datulių, agavų ar palmių sirupu.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/nekepti-aviziniai-batoneliai-su-kakava/