Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
Porcijos: 2
 
Sultingas jautienos didkepnis su žiemiškomis salotomis. Puikus patiekalas vakarienei ir pietums.
Ingredientai
Salotų padažas
  • 1 arb. š. skysto medaus
  • 1 valg. š. balzamiko acto
  • 2 arb. š. grūdėtų garstyčių
  • 5 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio šviežiai maltų juodų pipirų
Salotos (dvi porcijos)
  • 3 didelių saujų garžgarsčių
  • 2 didelių virtų burokėlų / arba 4 mažų (galite naudoti keptus orkaitėje)
  • 1 didelio apelsino
  • ½ puodelio virtų lęšių
  • rišulėlio svogūnų laiškų
Jautienos didkepsnis
  • Brandintos jautienos kumpio didkepsnio
  • Žiupsnio druskos
  • Žiupsnio šviežiai maltų juodų pipirų
Gaminimas
Salotų padažas
  1. Sudėkite visus produktus į nedidelį stiklainėlį, užsukite ir gerai pakratykite, kol viskas taps vientisu padažu.
Salotos
  1. Į lėkštes sudėkite garžgarstes.
  2. Burokėlius supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į lėkštes.
  3. Apelsiną nulupkite nupjaudami odelę peilių. Tuomet peiliu išpjaukite gražias apelsino skilteles (jos turėtų būti be vidinių baltų plėvelių/luobelių). Sudėkite viską į lėkštes.
  4. Suberkite į lėkštes lęšius bei apibarstykite viską smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.
  5. Užpilkite salotų padažo.
Jautienos didkepsnis (vidutiniškai keptas)
  1. Kambario temperatūros kepsnį dėkite į įkaitintą keptuvę; kepkite iš kiekvienos pusės po 5 min.
  2. Iškepusį kepsnį dėkite į lėkštę. Užberkite žiupsnį druskos ir pipirų. Uždenkite folija ir palikite pailsėti 5 min.
  3. Pailsėjusį kepsnį aštriu peiliu plonai supjaustykite ir dėkite ant salotų.
Pastabos
KAS BLOGIAUSIO GALI NUTIKTI?
Bijodami valgyti neiškepusią mėsą - ją tiesiog perkepsite. 5 min. iš abiejų pusių yra optimalus laikas. Lietuviškoje virtuvėje dažniausiai mėsą esame linkę perkepti; tad nepasiduokite pagundai.

AR BŪTINA ŠĮ KEPSNĮ VALGYTI SU SALOTOMIS?
Nebūtina. Galite šį kepsnį patiekti nepjaustytą, su kitais mėgstamais pagardais.

KĄ DARYTI JEI NEPAVYKO IŠKEPTI IŠ PIRMO KARTO?
Panagrinėkite, ką galėjote padaryti kitaip. Vadovaukitės sveika nuovoka. Ir sekantį kartą tikrai valgysite superinį kepsnį!
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/salotos-ir-jautienos-didkepsnis-steikas/