Vynuogių salotos su riešutais
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
Porcijos: 2
 
Ingredientai
Salotos
  • 140 ml vandens
  • 70 ml burnočio sėklų
  • 100 g anakardžio riešutų
  • 50 g garžgarsčių
  • 300 g raudonų vynuogių
  • ½ mėlyno svogūno
Juodųjų pipirų užpilas:
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. š. raudono vyno acto
  • 1 arb. š. skysto medaus
  • ½ arb. š. druskos
  • 1 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • ½ česnako skiltelės
Gaminimas
  1. Nedideliame puode užvirkite vandenį, pasūdytą žiupsneliu druskos. Suberkite burnočio sėklas ir uždengę virkite apie 20 min., kol sėklos išvirs ir puode neliks vandens. Išvirusias sėklas sudėkite į lėkštę ir palikite pilnai atvėsti.
  2. Anakardžio riešutus pakepinkite ant įkaitintos keptuvės, kol gražiai apskrus. Apskrudusius riešutus suberkite į atskirą lėkštę ir palikite pilnai atvėsti.
  3. Į dubenį sudėkite garžgarsčių lapus, per pusė perpjautas vynuoges, plonomis skiltelėmis supjaustytus svogūnus ir atvėsusias burnočių sėklas.
  4. Užpilui į nedidelį stiklainėlį supilkite aliejų, actą, medų, sudėkite druską, pipirus ir susmulkintą česnaką. Uždarius stiklainėlį gerai pakratykite, kol užpilas taps vientisas. Jį supilkite į dubenį su salotomis.
  5. Salotas gerai išmaišykite. Patiekite lėkštėje užbėrę pakepintų riešutų.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/vynuogiu-salotos-su-riesutais/