Apelsininis keksas
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
Porcijos: 10-15 gabalėlių
 
Kvapnus ir minkštas apelsininis keksas. Gaminamas su apelsinų žievelėmis. Tinkamas arbatos valandėlei ar švenčių stalui.
Ingredientai
  • 3 apelsinų (jei turite galimybę, rinkitės ekologiškus, nepurkštus apelsinus)
  • 200 g cukraus
  • 85 g sviesto
  • 230 g kvietinių miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. druskos
  • 3 didelių kambario temperatūros kiaušinių (naudojau naminius)
  • 126 g grietinės
  • 1 arb. š. vanilės esencijos
Gaminimas
  1. Nuo 3 apelsinų nulupkite žievelę daržovių skustuku (būtent žievelė yra reikalinga).
  2. Į maisto trintuvą sudėkite cukrų ir žieveles. Sumalkite iki vientisos masės, kol cukrus taps ryškiai oranžinis ir drėgnas.
  3. Sviestą išlydykite.
  4. Dideliame dubenyje sumaišykite apelsinų cukrų, miltus, kepimo miltelius ir druską.
  5. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, grietinę ir vanilės esencija iki vientisos masės.
  6. Į miltų mišinį supilkite lydytą sviestą ir gerai išmaišykite.
  7. Tuomet supilkite kiaušinių ir grietinės plakinį. Viską išmaišykite silikonine mentele, kol tešla bus vientisa.
  8. Tešlą supilkite į kekso kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
  9. Kepkite 180'C orkaitėje 45 min., arba kol įsmeigus medinį smeigtuką į keksą - ištraukus jis bus sausas (neaplipęs tešlą).
  10. Iškepusį keksą palikite atvėsti ant grotelių, patiekite apibarstę cukraus pudra.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/apelsininis-keksas/