Apelsininis keksas
Pasiruošimas:
Gaminimas:
Visas laikas:
Porcijos: 10-15 gabalėlių
- 3 apelsinų (jei turite galimybę, rinkitės ekologiškus, nepurkštus apelsinus)
- 200 g cukraus
- 85 g sviesto
- 230 g kvietinių miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- ½ arb. š. druskos
- 3 didelių kambario temperatūros kiaušinių (naudojau naminius)
- 126 g grietinės
- 1 arb. š. vanilės esencijos
- Nuo 3 apelsinų nulupkite žievelę daržovių skustuku (būtent žievelė yra reikalinga).
- Į maisto trintuvą sudėkite cukrų ir žieveles. Sumalkite iki vientisos masės, kol cukrus taps ryškiai oranžinis ir drėgnas.
- Sviestą išlydykite.
- Dideliame dubenyje sumaišykite apelsinų cukrų, miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, grietinę ir vanilės esencija iki vientisos masės.
- Į miltų mišinį supilkite lydytą sviestą ir gerai išmaišykite.
- Tuomet supilkite kiaušinių ir grietinės plakinį. Viską išmaišykite silikonine mentele, kol tešla bus vientisa.
- Tešlą supilkite į kekso kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
- Kepkite 180'C orkaitėje 45 min., arba kol įsmeigus medinį smeigtuką į keksą - ištraukus jis bus sausas (neaplipęs tešlą).
- Iškepusį keksą palikite atvėsti ant grotelių, patiekite apibarstę cukraus pudra.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/apelsininis-keksas/
3.5.3229