Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
Porcijos: 2 didelės - 4 mažos
 
Ryškaus juodo šokolado skonio putėsiai. Sveiki ir silpnai saldūs. Desertas, po kurio sąžinės neskauda.
Ingredientai
  • 2 didelių prinokusių avokadų
  • 1 banano
  • ½ apelsino
  • 2 valg. š. kakavos
  • 3 valg. š. datulių sirupo arba medaus (galima dėti daugiau)
  • 70 g juodo šokolado
Gaminimas
  1. Į maisto trintuvą sudėkite išskobtą avokadą, supjaustytą bananą, išspauskite pusės apelsino sultis, kakavą ir datulių sirupą/medų.
  2. Išlydykite šokoladą ir supilkite kartu į maisto trintuvą.
  3. Sutrinkite viską iki vientisos masės. Sutrynę galite papildomai paragauti ar jums užtenka saldumo. Jei trūkstą - įdėkite daugiau sirupo ar medaus.
  4. Patiekite iš karto. Visko nesuvalgius - laikykite šaldytuve.
Pastabos
KĄ DARYTI JEI MĖGSTU SALDŽIAU?
Įdėkite papildomai datulių sirupo ar medaus. Pagal nurodytą receptą desertas silpnai saldus. Labiau suaugusių nei vaikų skonio.

KUO GALIMA KEISTI APELSINO SULTIS?
Galite naudoti augalinį pieną (migdolų, kokosų, sojų ir pan.)
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/avokadu-ir-bananu-sokoladiniai-putesiai/