Rawnola - nekepta granola
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
Porcijos: ~6
 
Nekepta granola, paruošiama vos per kelias minutes. Saldi, sveika, patiks netgi vaikams.
Ingredientai
  • 180 g lazdyno riešutų
  • 110 g datulių (jau išėmus kauliukus, apie 10 vnt.)
  • 1 valg. š. su kaupu kanapių baltymų
  • 1 valg. š. su kaupu maltų linų sėmenų
  • 1½ valg. š. chia sėklų
  • 1 valg. š. kokosų drožlių
  • 6 valg. š. pilnagrūdžių avižų dribsnių (ne greito paruošimo)
  • ½ arb. š. cinamono
  • žiupsnio druskos
Gaminimas
  1. Į elektrinį maisto trintuvą (kombainą) sudėkite lazdyno riešutus. Kelis kartus pulsiniu rėžimu smulkinkite riešutus, kol jie bus susmulkinti į nedidelius gabalėlius (nereikia malti iki miltų).
  2. Į riešutus sudėkite datules ir viską sumalkite, kol datulės susimaišys su riešutais.
  3. Tuomet sudėkite visus likusius produktus ir malkite/smulkinkite, kol masė bus susimaišiusi. Jei jūsų trintuvo indas yra nedidelis (toks yra maniškis), galite reikti porą kartų atidaryti ir mentelę viską pamaišyti, patraukti nuo šonų, jog masė tolygiai pasiskirstytų.
  4. Paruoštą rawnolą (nekeptą granolą) laikykite sandariame inde. Dedant į indą jos nespauskite, kad nesuliptų į vieną didelį gabalą. Galite laikyti kambario temperatūroje savaitę/dvi. Arba ilgiau šaldytuve.
Pastabos
KOKIAS DATULES NAUDOTI?
Naudoju drėgnas ir lipnias su kauliukais - jos ir skanesnės ir, ir puikiai tinka desertams . Jei naudosite džiovintas ir be kauliukų, jas prieš gaminant reiktų pamirkyti vandenyje.

SU KUO VALGYTI?
Galite valgyti su jogurtu, pasukomis, kefyru, pienu. Šalia patiekti vaisių ir uogų.

AR DRIBSNIAI PATIKS VAIKAMS?
Pati vaikų neturiu, tačiau jie saldūs ir tikrai labai skanūs. Tad siūlyčiau pamėginti pasiūlyti mažesniems gurmanams.

AR GALIU VIENUS PRODUKTUS KEISTI KITAIS?
Tikrai taip. Galite rinktis kitus riešutus; dėti lukštentų kanapių sėklų; sezamų sėklų; skaninti kakava ar kitais jūsų turimais ir mėgstamais priedais.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/rawnola-nekepta-granola/