Citrinų pudingas (3 ingredientai)
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
Porcijos: 4
 
Lengvai pagaminamas citrinų pudingas/kremas. Patiekus su šviežiomis uogomis - tampa puikiu šiltojo sezono desertu
Ingredientai
Pudingui
  • 420 ml grietinėlės (didelis indelis)
  • 1 citrinos žievelės
  • 5 valg. š. cukraus
  • 6 valg. š. citrinos sulčių
Papuošimui
  • Šviežių uogų
Gaminimas
Pudingas
  1. Nedideliame puode sumaišykite nutarkuotą citrinos žievelę, cukrų ir grietinėlę. Viską nuolatos maišant kaitinkite iki užvirimo. Užvirus maišant pavirkite 5 min. (gali reikti sumažinti ugnį, kad grietinėlė nebėgtų per kraštus).
  2. Tuomet supilkite šviežiai spaustas citrinos sultis ir maišant pavirkite dar 5 min.
  3. Nukaiskite nuo ugnies ir leiskite 5 min. atvėsti.
  4. Perkoškite per sietelį į indą, iš kurio bus patogu supilstyti masę į mažesnes stiklines.
  5. Supilstykite į pasirinktas stiklines, leiskite atvėsti iki kambario temperatūros ir statykite į šaldytuvą keletai valandų arba per naktį sustingti.
  6. Patiekite su šviežiomis uogomis.
Pastabos
KIEK LAIKO GALIMA LAIKYTI DESERTĄ?
Desertą galite laikyti 2-3 dienas. Per tiek laiko reiktų jį suvartoti.

KOKIA DESERTO TEKSTŪRA? AR JIS TIKRAI SUSTINGSTA?
Desertas tampa gan standžiu kremu ir išlaiko savo forma. Kitaip nei desertai su želatina, jis švelnus, lengvai kabinamas šaukšteliu.

AR GALIU DIDINTI / MAŽINTI CUKRAUS KIEKĮ?
Mažiausias cukraus kiekis, manau, gali būti 4 valg. š. Jei mėgstate tikrai saldžius desertus, didinkite to kiekį iki 6-7 valg. š.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/citrinu-pudingas-receptas/