Omletas su špinatais ir daržovėmis
Pasiruošimas: 
Gaminimas: 
Visas laikas: 
Porcijos: 1
 
Paprastas omleto receptas, kurį galite įdaryti žalėsiais ir daržovėmis, kuriuos turite.
Ingredientai
Omletui
  • 3 kiaušinių (jei valgote mažiau, galite naudoti 2)
  • Žiupsnio druskos ir šviežiai maltų pipirų
  • Aitriųjų paprikų padažo (Siracha) (nebūtina)
  • Gabalėlio kietojo sūrio (pvz., Džiugas, parmezanas)
  • Gabalėlio ožkų pieno sūrio (tinka tiek kietesnis, tiek minkštas)
Įdarui
  • Saujos špinatų
  • Keleto vyšninių pomidorų
  • Petražolių lapelių
Gaminimas
Omletas
  1. Kiaušinius, druską ir pipirus sudėkite į dubenį ir išplakite iki vientisos masės.
  2. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir sumažinkite ugnį iki vidutinės.
  3. Supilkite kiaušinių masę į keptuvę ir silikonine mentele stumkite kiaušinius iš šonu į vidurį. Taip darykite aplink visą keptuvę. Jei į susidariusius tuščius plotus nesubėga skysta kiaušinio dalis - pavartykite keptuvę. Taip darykite, kol kiaušinių masė gan sustandės ir to daryti nebegalėsite. (procesas matyti nuotraukose bei video pateiktame įraše).
  4. Omleto pagrindą apšlakstykite aitriųjų paprikų padažu (jei norite).
  5. Ant omleto viršaus užtarkuokite kietojo sūrio bei ožkos sūrio. Jei ožkos sūris minkštas - jo gabalėliais apdėliokite tą pusę, ant kurios dėsite daržoves.
  6. Visą tai atlikus, kiaušiniai jau turėtų būti sustandėję - nukelkite keptuvę nuo ugnies.
  7. Nukėlus keptuvę, ant vienos omleto pusės sudėkite špinatus ir supjaustytus pomidorus, užberti smulkintų petražolių.
  8. Mentelės pagalba perlenkite omletą per pusę.
  9. Keptuvę su omletu imkite į rankas, laikykite virš lėkštės, palenkite keptuvę ir tarsi nuo čiuožyklos mentelės pagalba perkelkite omletą į lėkštę.
  10. Patiekite iš karto.
Pastabos
AR GALIU NAUDOTI MAŽIAU KIAUŠINIŲ?
Vyriškai porcijai naudoju 3 kiaušinius, tuo tarpu sau gaminu iš 2 kiaušinių. Tokiu atveju omletas būna plonesnis ir greičiau sustandėja (daug trumpiau reikia jį judinti mentelę)

KUO GALIU ĮDARYTI OMLETĄ?
Siūlau rinktis šviežias lapines salotas: špinatus, sultenes, burokėlių lapus, garžgarstes ar kitas, jūsų mėgstamas. Taip pat įdėti šviežių daržovių: pomidorų, agurkų, paprikų. Bei užbarstyti žolelių: bazilikų, petražolių, kalendros, raudonėlio ir pan.

KOKIUS KIAUŠINIUS RINKTIS?
Naudoju tik laisvėje laikomų vištų kiaušinius, kurios ganosi pievoje ir buvo užaugintos su rūpesčiu. Labai rekomenduoju jums taip pat rinktis tik tokius.
Recipe by Skanios Dienos at http://skaniosdienos.lt/omletas-su-spinatais-ir-darzovemis/