Skanios Dienos

Feministiniai pusryčiai no.1 | 3 moterys ėjo pusryčių ieškoti

Pusryčiai yra pats maloniausias valgio metas. Dienos startas, kuris pabudina kūną su geros kavos puodeliu, pradžiugina su skaniu sunny side up bei gali suteikti dar daugiau pozityvo su miela širdžiai kompanija ir kalbomis apie visus super reikšmingus ar nereikšmingus gyvenimo įvykius.

Pradėjus dirbti tikriausiai patekau į vieną smagiausių ir sarkastiškiausių kabinetų. O jame ir užgimė feministiniai pusryčiai – kai trys kolegės kiekvieną ketvirtadienį kartu vyksta pusryčiauti ir aptarti svarbiausių naujienų apie vyrus, darbus, vyrus, atostogas, vyrus, maistą, vyrus… manau pagaunat apie ką aš čia. Galiausiai, kai Panoramos Fortas tapo per daug kasdieniškas, nusprendėme, kad kiekvieną kartą aplankysime naują vietą, kurioje gaminami pusryčiai, ir išbandysime jų siūlomą meniu.

Pagrindinė problema su kuria susidūrėme tai, kad vis dėl to Lietuvoje nėra gilių pusryčių tradicijų, tad didelė dalis restoranų ir barų atsidaro tik nuo 11 val. Bet labiau pasidomėjusios iš lėto vis atrandame taškų, kuriuose galime šį bei tą išbandyti. Tad šį kartą 5 pirmos vietos bei mano kolegių V. ir R. vertimai. Jei smalsu ką išbandysim kitą savaitę, prisijunkite Instagram: instagram.com/martalape

Taip pat pastebiu, jog tai visiškas subjektyvus trijų sarkastiškų moterų vertinimas apie teikiamus pusryčius. 

———<>———

„Fortas”
Adresas: Saltoniškių g. 9. PC „Panorama“, Vilnius
Darbo laikas: 10:00 – 22:00
www.fortas.eu

V. – 10 už aptarnavimą, 9 – maistas;
R. – 9
Aš – 9

Pirmoji ir nuolat lankoma vieta buvo Panoramoje įsikūręs „Fortas”. Pusryčių lėkštės užtenka pavalgyti, o arbata arba kava patiekiama nemokamai. Dažniausiai valgydavome generoliškus pusryčius: pora keptų kiaušinių, salotos, pomidorai, agurkai, kepti bulvių maltinukai, šoninė ir skrebučiai. Taip pat mėgindavome amerikietiškus pusryčius, su dešrelėmis ir bulvių lazdelėmis, benedikto kiaušinius ir pusryčių sumuštinį su kumpiu. Kolegės favoritas, kuri retai valgo mėsa, buvo virti grikiai su daržovėmis (pagrinde burokėliais). Visi valgiai ganėtinai paprasti ir skanūs. Nėra ką daugiau ir pridurti.

———<>———

„PANK’olis”
Vergių g. 25 C, Vilnius
Darbo laikas: 08:00 – 20:00
www.facebook.com/pages/PANKolis

V. – 7
R. – 8
Aš – 7 (kai skanus stalo vanduo, bet nekažka su kava)

Važiavome į „Pank’olį”, nes tikėjomės originalių ir tikrai skanių pusryčių (ar bent įdomių). Tą kart visos užsisakėme visos tą patį – pusryčių sumuštinius su džiovintais pomidorais ir sūriu (vietoj siūlytos fetos pasirinkome mocarelą). Gavome kiekviena po keturis nedidelius sumuštinius su įvardintais produktais ir salotų lapais šalia. Turiu pasakyti, kad tokios porcijoms mums neužteko, o patiems sumuštinukams trūko cinkelio – galbūt pesto? padažo? minkštesnės duonos? Neradome bendro tvirto atsakymo, tačiau to, ko tikėjomės negavome. Pliusas tas, jog stalo vanduo buvo tikrai skanus ir puikiai tiko saulėtą ir karštą dieną.

Kadangi porcijos neužteko nusprendėme išbandyti ir jų siūlomą pyragą. Pyragas buvo geras – karamelinis su varške ir riešutais, tačiau kava buvo iš paprasto aparato, kurią teko pasidaryti pačiam į popierinį puodelį. Kai vieta šiek tiek trendy, tai ir viltys buvo way didesnės dėl kavos.

———<>———

„Soul & Pepper”
Gedimino pr. 9, Vilnius
Darbo laikas: 10:00 – 02:00
www.facebook.com/S.n.P.Vilnius

V. – 4
R. – 5 (papildomas balas už aplinką)
Aš – 4

Buvo labai blogai. Esu ten vakarieniavus ir vakarienė buvo tikrai gera, tad viltys į pusryčius buvo taip pat nemažos, tačiau nepaisant vilčių, rezultatas buvo liūdnas. Kolegė užsisakė benedikto kiaušinį su šparagais (šparagas buvo vienas ir tas supjaustytas į keturias dalis), aš ir kita kolegė užsisakiau keptą avokadą su be lukšto virtu kiaušiniu (poached). Visos turėjome tokius pat virtus kiaušinius, kurie buvo tikrai blogai išvirti – baltymas nebuvo pilnai sutrauktas, tad pajudinus ar prapjovus kiaušinį jis subyrėdavo ir būdavo labai šleikščios masės. Įsivaizduojate tą vaizdą, kai baltymas nėra gerai išviręs?. Tai toli gražu nebuvo apetitiška ir visų nuotaikas palaidojo porai valandų. Kai vėliau klausėme padavėjos ar taip turi būti, ji pasiklausė virtuvėje dirbančio asmens ir jo teigimu tai buvo normalu, kadangi naudojama 60’C technologija. Tebūnie tai kažkokia technologija, bet buvo tikrai neskanu ir nepavykę, o vėliau norėjosi viską nuplauti dideliu puodeliu kavos. Ką ir padarėme nuėjusios į Coffee Inn.

Galiausiai net tėčiui paskambinau ir mėginau išsiaiškinti ar egzistuoja kažkoks ale special būdas su tais laipsniai. Tai jis man te pasakė, kad ar valgyčiau ir žalią vištą jei atneštų? Tai gi vai gi. Su pusryčiais buvo liūdna.

Aplinka buvo gera.

———<>———

„Villa Alicante”
Padekaniškių g. 8, Vilnius
Darbo laikas: 09:00 – 22:00
www.alicante.lt

V. – 8 (10 už vietą)
R. – 8
Aš – 8

„Villa” Alicante” įsikūrusi dėkingoje vietoje. Visiškai ne Vilniaus centre, o netoli Pilaitės, šalia nedidelio ežero ar tvenkinio. Aplink nėra mašinų gausmo, ošia beržai, šviečia saulė, galima įsikurti terasoje bei gauti pleduką apsisaugoti nuo šiek tiek žvarbaus dienos vėjo. Tas valandos jausmas pusryčiaujant nukėlė į atostogų dvasią. Didžiausias balas už visą tą aplinką ir erdvę.

Maistas visiškai toks, koks būna paprastesniuose viešbučiuose. Keptas kiaušinis su daržovėmis, virtas kiaušinis su daržovėmis, mėsa ir skrebučiu bei sviestu. Tikrai skanios buvo pusryčiu bandelės, kuriuos padėjo užsaldinti širdį. Bendrai kalbant, maistas buvo per paprastas, kaip už -+ 15 lt. Iš tų variantų, kai nėra blogai, bet nėra ir gerai. Neutralu. Tinka užpildyti skrandžiui, bet nepasimėgauti.

Kolegė gerai apibūdino – vieta – 10, maistas – močiutės.

———<>———

„Užupio picerija”
Paupio g. 3, Vilnius
Darbo laikas: 08:00 – 22:00
www.facebook.com/pages/Užupio-Picerija

V. – 6
R. – 6
Aš – 6

 Visiškas šešetas. Vieta smagi, tačiau omletas su krevetėmis ir brokoliais buvo toli gražu ne pats skaniausias, o išorė sakyčiau kiek per daug apskrudinta, tad neatrodė pats apetitiškiausias. Omleto skonis buvo gan blankus ir visiškai neišskirtinis ar kažkuo ryškesnis, taip pat meniu buvo paminėta, kad šalia patiekiami agurkai, pomidorai, salotas. Žiūrint į tai, kiek jų pateikė, nežinau ar buvo verta juos apskritai minėti. 

Kita kolegė užsisakė lietinius su kumpiu ir sūriu. Jie taip pat nepasižymėjo skanumu bei buvo paskandinti padaže. 

Anksčiau „Užupio picerija” iš kitų skambėdavo, kaip gera vieta pavalgyti, bet dabar tuo be galo abejoju. Vis dėl to už kainą turėtų būti ir sąžininga kokybė.

Kol kas visos ilgimės Forto porcijų ir skonio. Jei turite pasiūlymų, kur Vilniuje teikiami pusryčiai ir juos verta išbandyti – pasidalinkite. 

———<>———

Kol kas niekas nepralenkė mūsų Lazdynų namų burgerių pusryčių.