Skanios Dienos

Feministiniai pusryčiai no.2 | Geriausi pusryčiai tik su martiniu

Pusryčiai vis dar užima rimtą ir svarbią vietą ketvirtadieniais. Kaip ritualas ar atskaitos taškas į savaitgalį.

———<>———

„Terrazza”
Adresas: Konstitucijos pr. 26, Vilnius
Darbo laikas: 09.00 – 22.00
http://www.terrazza.lt/

V. – vidurkis 7 (maistas – 8, aptarnavimas -6)
R. – 8
Aš – 7

„Terazza” įsikūrusi Forum Palace, į kurią nusigavom pėsčiomis – visgi ganėtinai arti, kad net šiek tiek išlepusios damoms nebuvo per toli. Ši vieta priklauso tam pačiam tinklui, kaip ir „Fortas”, skirtumas tik pavadinimas ir fancy lygis – labiau tiems, kas geriau uždirba. Visas pusryčių meniu praktiškai toks pats, kaip Forte, tačiau skiriasi pavadinimai ir šiek tiek vaizdas lėkštėje. Taip pat tai, kad kava ir arbata neduodama su pusryčiais nemokamai – reikia sumokėti papildomus litukus.

Maistas nenustebino, viskas su juo buvo gerai, tačiau be kažkokio didesnio privalumo nei Forte. Ir aptarnavimas buvo gan pasimetęs, lėtai priėjo, lėtai nešė ir pan. Gal per mažai rimtos atrodėm ant arbatpinigių? Who knows

———<>———

„Stebuklai”
Adresas: Gynėjų g. 14,Vilnius
Darbo laikas: 08.00 – 23.00
http://www.stebuklai.com/

V. – 10
R. – 10
Aš – 10

Štai jums ir kiauras 10! Nuo šaunaus aptarnaujančio vaikino, kurio akcentas labai patiko vienai iš kolegių, iki geriausio ką galėjom sugalvoti – pusryčių martini. Įsivaizduojat tris moteris, paleistas iš darbo dar priešpiet su ryškiomis kokteilių taurėmis? How good is that?! Martinis mus pats pasikvietė pasivadindamas specialiai tam skirtu vardu – pusryčių. Kokteilis buvo labai geras, su šviežiai spaustomis apelsinų sultymis.

Valgėme kukurūzų blynelius su naminiais vaniliniais ledais ir klevų sirupu bei uogomis. Man, žinoma, nostalgija į Ameriką. Kita kolegė išmėgino benedikto kiaušinį, kuriam taip pat davė kiaurą 10. Sakė toks, koks turi būti. Žodžiu, gera vieta, geras maistas, geras personalas ir geras martinis.

———<>———

„Open Kitchen”
Adresas: Tymo turgus
Darbo laikas: penktadieniais 11.00 – 22.00 (maždaug)
https://www.facebook.com/openkitchenlt

V. – 7
R. – 9 visuma (sumuštinis 8)
Aš – 8

Nors tai buvo vėlesniu laiku nei standartiniai pusryčiai – vis vieną užskaitėm. Visgi tai buvo paskutinė diena, kai pusryčiavome visos tris. Mūsų frontas šiek tiek išsiskirsto.

Ragavome Čiop Čiop ruoštą sumuštinį, su daržovėmis, obuoliais, orkaitėje ilgai ir lėtai kepta mėsa bei padažu su garstyčiomis (nepamenu tiksliai kitų sudedamųjų dalių). Mėsa buvo skani, tačiau kažko pritrūko. Buvo gerai, nebuvo vau. Desertui ėmėmės KukuMuku kanelių – širdis apsalo. Ir tik po 2 lt. Bei didelis bonusas Taste Map kavai su jausmu.

Išvykas į Open Kitchen kartojam – šaunus būdas su kolegomis pasitikti savaitgalį.

———<>———

„Novotel”
Adresas: Gedimino pr. 16, Vilnius
Darbo laikas: 06.00 – 23.00
http://www.novotel.com/gb/hotel-5209-novotel-vilnius-centre/restaurant.shtml

V. – 9
Aš – 9

Išmėginome viešbučio teikiamus pusryčius, į kuriuos vos spėjome, kadangi buvo likusios vos 20 min. iki jų pabaigos. Švediškas stalas su kiaušiniene, mėsa, lašiša, dešrelėmis, marinuotomis ir šviežiomis daržovėmis, sultimis, duona, šviežiais kepiniais, kava, vaisiais and so on. Kaip viešbučio maistui – didelis pliusas – maistas tikrai skanus. Tačiau jei neesate labai alkanas, 38 litai lengvai užkąsti šiek tiek per daug. Rekomenduotina išalkusiems.

———<>———

Nes visos dainos važiuojant į pusryčius – skamba, kaip dainos į pajūrį. Vieną dieną negrįšim.