Skanios Dienos

Feministiniai pusryčiai no. 3 | Pradžios pabaiga

——————————–<>——————————–

„LT Taste”
Adresas: Odminių g. 3, Vilnius
Darbo laikas: 08:00 – 20:00
http://www.ltaste.lt/

V. – 9
Aš – 8

„LT Taste”, tai lietuviškų produktų krautuvėlė ir nedidelė kavinė miesto centre. Užsisakėm kavos, šviežių sulčių ir po sumuštinį. Kava buvo skani ir gera, ką labai retai tenka rasti kitose vietose. Nežinau ar visuomet taip su ja ten pasiseka, bet šį karta buvo liuks! Sultys taip pat super!

Apie sumuštinį dviprasmiška nuomonė – gražus, su juoda lietuviška duona, šviežiomis daržovėmis, kumpiu, be lukšto virtu kiaušiniu. Bet vistiek bet. Aš gal taip lietuviškai godžiai vertinu, tačiau tikrai per mažas pusryčiams ir už jo kainą. Lietuviškas, bet nelietuviško sotumo. Vertinam už gerą vietą, idėją, skonį bet mušam balą už porcijos dydi.

Pastebiu – vieta orientuojasi į užsienio turistus.

——————————–<>——————————–

 

„Pomodoro”
Adresas: Jogailos g. 4a, Vilnius
Darbo laikas: 08.00 – 23.00
http://www.pomodoro.lt/

V. – 7
Aš. – 7

„Pomodoro”, kaip „Fortas” – eini ir visuomet žinai ką gausi. Valgydavom ten karštus sumuštinius, kurie buvo tikrai padorūs, bet jiems šiek tiek pasikėlus kainas – mušam balą. Viskas skanu taip, kaip būna tinkliniam restorane. Paprastai, be kažkokių mandrybių ar netikėtumų. Variantas, kai nesugalvoji kur eit, tai visuomet gali eiti čia. Pavalgai be didesnių įspūdžių. Nebent turi gerą pokalbį su draugu ar gali paklausyti kitų pokalbių nuo šalimais esančio stalelio. O mes visada turim laiko vertų kalbų. 

——————————–<>——————————–

  

  

„Telegrafas”
Adresas: Universiteto g. 14, Vilnius
Darbo laikas: 07:00 – 22:30
http://www.kempinski.com/en/vilnius/hotel-cathedral-square/dining/restaurants/restaurant-telegrafas/

V. – 10
Aš. – 10
Vyriška nuomonė patenkinta.

Ir viską vainikuoja dar vienas DIDELIS 10! Šį kartą šventinis ir liūdnas išlydint kolegę į kitą pasaulio kraštą. Tačiau su skaniais vafliais, kiaušiniene, koše, lašiša, kava, sultimis, macaroons, pyragaičiais ir kitomis gėrybėmis, kurias pasiūlė „Telegrafas”. Iš tiesų, o ko kito tikėtis iš aukšto lygio restorano? Juk net mergaitė vaikščiojo su prijuoste ir visiems siūlė šviežių ragelių, tarsi iš pasakos nusileidus. Mano kavai šiek tiek pastovėjus iš kart pasisiūlė padaryti naujos, dar karštos. Nes ši atvėso.

Aptarnavimui tikrai 10, viešbučio pusryčiams taip pat 10. Kompanijai dar vienas 10. Vieni iš tokių pusryčių, kai gaila, jog nespėjai visko paragauti, nes visko tiek daug ir netelpa. Ir tuo pat metu taip gaila, kad tai paskutiniai pusryčiai. Bent jau kol kas. Aš tai vadinu pradžios pabaiga. Atrodo, jog dar tiek daug yra ką pasakyti ir papasakoti.

Jei kada turėsit kokią progą švęsti bei norėsit pasijusti, kaip labai ypatingi, ateikit čia. Aš dar laukiu progos nueiti paragauti Telegrafo cepelinų už 70 lt. 

O tuo tarpu mano kolegė/draugė siunčia linkėjimus iš kito pasaulio krašto, kur kalnai, ežerai ir positive thinking.

——————————————————————————————-