Trys puikias salsas ruošiau „Debesų” žurnalo vasaros numeriui. Pomidorų salsą jau galite rasti mano puslapyje, šį kartą dalinuosi arbūzų salsa, o pakeliui ir variantas su mangais. Man jos visos yra gėris. Dievinu saldumą, aštrumą, kalendrą ir laimą. Toks tobulas meksikietiškas derinys. Pamenu, kai prieš kelis metus buvome Amerikoje, tortilijų traškučiai ir salsa buvo vienas mėgstamiausių mano užkandžių prieš pagrindinį patiekalą. Yra ir tų, kuriems salsa tikrai nepatiks; žinau ne vieną pažįstamą, kuriam kalendra toli gražu nepatinka. Jei jūsų rate taip pat yra tokių – tuomet šis užkandis galbūt nėra geriausias variantas. Bet… jei mėgstate kalendras ir laimą taip stipriai, kaip aš – tai kaip tik jums.
Arbūzą šiemet pirkau jau ne vieną ir ne du kartus, ir kiekvieną kartą jis buvo iš ties tobulas. Nepamenu ar praeitais metais jie buvo tokie saldūs, prinokę ir sultingi, bet šiemet jie būtent tokie! Ir visiškai nesvarbu iš kurio prekybos centro perkate. Su tokiu saldžiu arbūzų pavyks labai puiki salsa. Viską gražiai supjaustysite, subersite prieskonius ir žoleles, išspausite laimo sulčių ir iš kart galėsite nešti ant stalo. Kai oras toks kaitrus, toks super vasariškas, lyg atostogautum kur nors prie viduržemio jūros, salsos užkandis tobulai tiks.
Šalia salsos puikiai tinka lengvas šaltas alus. Arba naminis limonadas. Ir gera kompanija.
- ~ 800 g arbūzo
- ⅓ nedidelio raudono svogūno
- 1 trumpavaisio agurko
- 5 riekelių marinuoto jalapeno
- Pusės saujos kalendros
- Pusės saujos mėtų
- 1 laimo sulčių
- Žiupsnelio druskos
- Nulupkite arbūzo žievę, likusią dalį supjaustykite vidutiniais kubeliais kartu pašalinant sėklas.
- Svogūną, agurką ir jalapeną supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su arbūzų.
- Į vaisių ir daržovių mišinį sudėkite susmulkintas kalendras, mėtas, supilkite išspaustas laimo sultis ir druską. Viską gerai išmaišykite ir patiekite iš karto arba laikykite sandariai šaldytuve.
Daigiau vasariškų receptų rasite mano knygoje „Maistas gamtoje”. Ją užsisakyti galite svetainėje knygos.lt.
Parašykite komentarą