Apie šią kavą girdėjau iš kolegės, kai atlikinėjau praktiką, mat ji ragavo jos vienoje kavinėje ir sakė skanu. Taigi, įsijungiu savo Lenovo, suvedu Google „kava su sviestu” – nieko nerandu, tada įsijungiu „coffeee with butter” – jau geriau. Randu tiek rašytinius, tiek video receptus ir suprantu, kad nė velnio čia riebalai neplaukios, o ši kava vadinama Bulletproff Coffee bei yra tam tikros mitybos dalis. Išgėręs puodelį tokios kavos gauni gerųjų riebalų, o energijos užtenka kelioms valandos. Kiti atsiliepimuose teigė, jog tai puikus pusryčių gėrimas, po kurių jautiesi lengvas ir neapsunkęs, bet pakankamai sotus, nors tai tik puodelis kavos.
Gėrimo skonis kreminis, šiek tieks salstelėjęs dėl sviesto bei primena balintą, šiek tiek karamelinio skonio kavą. Jis maloniai slysta gomuriu ir užpildo popietės valandėlę su laikraščiais, žurnalais ir knygomis.
KAVA SU SVIESTU arba Bulletproof Coffee
1 puodelis:
- 200 ml stiprios kavos,
- 1 v. š. sviesto.
Gaminimas:
1. Paruoškite kavą prancūziškame prese, kavos aparatu ar kita jūsų turima įranga, tam, kad neliktų kavos nuosėdų.
2. Į elektrinį maišytuvą ar į indą tinkanti plakti su elektriniu trintuvu (blenderiu), supilkite kavą, įdėkite sviestą ir viską gerai išplakite. Kava taps balintos kavos spalvos, o ant viršaus susidarys nedidelė putelė. Supilkite į jūsų mylimiausia puodelį, pagardinkite cukrumi jei norite.
Pastabos:
- Jei neturi tinkamų priemonių kavai be nuosėdų paruošti, galite mėginti ją nukošti per sietelį. Nežinau kiek tai teisinga pagal kavos ruošimo taisykles, tačiau įmanoma.
- Jei kyla mintys, jog jos paviršiuje vėliau ima plaukioti riebalų sluoksnis – taip nėra.
- Kavą taip pat galima gardinti kokosų sviestu.
- Galite gaminti iš karto kelias porcijas, nebūtina plakti po vieną.
***