Skanios Dienos

Mano knyga – mano gimtadienis

Gyvenimas yra įdomus tuo, jog jei esi atviras idėjoms ir naujovėms, niekada nežinai, kas tavęs gali laukti už kampo. Kaip toli atsakymas ‘taip’ arba ‘pirmyn’ gali nunešti.

Daugiau nei prieš metus, sėdėjau darbo susirinkime, kuris nebuvo pernelyg įdomus ir netikėtai gavau laišką iš Smagurio leidyklos, su pasiūlymu išleisti knygą. Pamenu sėdėjau ir stengiausi per daug nesišypsoti. Visą dieną mintys apie tai tik ir sukosi.

Galėjau nesutikti, nes nesijaučiau nei didžiausia kulinarė, nei geriausia fotografė. Bet juk tokia netapsiu, jei nesiimsiu iššūkiu. Tad atsakiau – TAIP. Ir štai, dar prieš metus, per savo gimtadienį puošiau stalą, gaminau užkandžius, kviečiau draugus gražiai apsirengti ir fotografuotis. O lygiai po metų, per savo gimtadienį, galiu knygą laikyti savo rankose.

Į ją sudėjau nemažai laiko ir tikrai praeita vasara buvo dviejų etatų – kasdienio darbo ir knygos. Bet ji išmokė mane laiko planavimo, sustiprino valia, o taip pat padėjo tobulėti maisto fotografijoje. Nes teko daug gaminti ir daug fotografuoti. Daug gaminti ir daug fotografuoti…

Visos šios knygos nebūtų be mane palaikančios šeimos ir būrio draugų, kurie ragavo, laikė maistą, pozavo ir visaip kaip kitaip padėjo. Esu jiems be galo, be krašto dėkinga! Ir nors ne viskas tobula ir žinau, ką kitą kartą daryčiau kitaip, džiaugiuosi savo pirmu vaiku. Nes jis turi dalelę to jausmo, kuris aplanko laiką leidžiant su draugais. Kai keliaujame, piknikaujame, kartu gaminame vakarienes. Ir dabar, kai esu tūkstančiai kilometrų nuo Lietuvos, dar labiau suprantu, kaip man tai svarbu ir kiek gerų emocijų tokios akimirkos suteikia. Tikriausiai į tai ir sugula pagrindinė gyvenimo esmė – dalintis ir leisti laiką su tais, kuriuos myli.

Knygos ruošimas buvo išbandymas, kurį įveikiau. Po metu aš jau kitame išbandyme – esu Kanadoje ir čia pagyvensiu kelis mėnesius. Užminsiu ant savo komforto ribų, turėsiu bendrauti angliškai, suprasti naują kultūrą ir atvira širdimi priimti visas patirtis. Nes niekada nežinai, kur gali nuvesti tokia patirtis.

Savo gimtadienio proga, linkiu jums sakyti taip iššūkiams, kurių norite, bet kurie gąsdina ir kelia nerimą. Nes juos įveikus paaugate ne vienu sprindžiu 🙂

Dar kartą ačiū visiems draugams, kurie buvo mano knygos dalimi!