Skanios Dienos

Orkaitėje kepti kiaušiniai


Ar dažnai klausote muzikos?

Be muzikos negaliu imtis vienos ar kitos veiklos. Pavyzdžiui, darbe susikaupti ir atsiriboti nuo aplinkos padeda ausinukai ir monotoniškas ritmas. Jie taip išgelbsti sportuojant ar bėgiojant, nes užgožia pasiduodančias mintis, jog jau negali ir turi sustoti. Įkvepia dar vienam kilometrui. Žinoma, tam reikalingi ne monotoniški, o aktyvūs garsai. Muzika rytais – neatsiejamas dalykas. Dažniausiai namuose groja Opus3, karts nuo karto Zip fm. Žygiuojant į darbą taip pat klausau žinių ir ryto muzikos radijuje.

Mintyse prisikaupus begalei minčių prisileidžiu pilną vonią vandens su druska, pienu ir putomis, įsijungiu atpalaiduojančios muzikos, išsirenku ramesnį grojaraštį Spotify. Ir mėgaujuosi. Šilumą, sklindančią per kūną, papildo švelnus skambesys.

Esu sudariusi ir atskirus grojaraščius: klasikai, jazz’ui, elektronikai ir dar atskirą eiliniam popsui, kad kai nuotaika bus žemiau kelių, būtų galima ją pagyvinti banaliu skambesiu. Vienaip ar kitaip – muziką kolekcionuoju.

Ritmai pagyvina maisto gaminimą. Pagal patiekalo kilmę ir tipą galite parinkti muziką šeimos ar draugų vakarienei. Praktiškai turėsite mini teminį vakarėlį be progos. Daugiau emocijų ir įsijautimo. Kaip renkatės vyną tinkantį prie meniu, taip ir muzikos takelį. Būtų šaunu, jei ir restoranai prie besikeičiančio meniu pritaikytų melodijas – būtų įdomus eksperimentas ar bent jau koncepsija. Beje, buvo atliktas panašus eksperimentas greito maisto užeigoje Amerikoje, kuomet lankytojai malonesnioje aplinkoje (šviesos, aplinkos ir garso atžvilgiu) geriau įvertino ir buvo labiau patenkinti maistu. Tad gal reiktų į muziką pažvelgti šiek tiek rimčiau?

Įsijunkit ir jūs, kai gersit kavą ir kepsit kiaušinienę, virsit košę ar pjaustysit vaisių salotas pusryčiams. Galit išmėginti viršuje esantį mini grojaraštį – tereikia paspausti play.

ORKAITĖJE KEPTI KIAUŠINIAI

Įrankiai:

4 nedidelės arba 2 didesnės porcijos:

Gaminimas:
1. Šoninė supjaustykite nedidelėmis juostelėmis, moliūgą – nedideliais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje kepkite šoninė, kol ji taps traški. Tuomet įpilkite šlakelį aliejaus (alyvuogių) ir sudėkite moliūgus. Įberkite šiek tiek druskos, pipirų ir paprikos miltelių. Kepkite, kol moliūgas suminkštės, bet dar išlaikys savo formą.

2. Kepimo indelius ištepkite sviestu. Ant dugno dėkite kepintus moliūgus su šonine,  tuomet per pusę perpjautus pomidorus, smulkintus džiovintus pomidorus bet po puse šaukštelio pesto. Ant viršaus dėkite kiaušinį, užpilkite po šaukštą grietinėlės, suberkite smulkintas žoleles bei užbarstykite šiek tiek druskos ir pipirų.

3. Kepkite 200 ‘C įkaitintoje orkaitėje 15 min., arba kol baltymas sustandės. Tačiau kiaušinio trynys turėtų likti minkštas. Žinoma, jei mėgstate kietą trynį, ne problema kepti ilgiau.

4. Patiekite iš kart su šviežia duona. Šalia puikiai tinka šviežios daržovės ar žalios salotos.

Patarimai: