Skanios Dienos

Pirmos vasaros salotos

„Marta, jau vienuolika!” – garsiai, be pasigailėjimo sušaukė sesuo įbėgus į kambarį. Pati kalta, kažkada jai pasakiau, kad keltų tokiu metu, nes juk kiek darbų darbelių nusimatydavo padaryti (keikis nesikeikęs). Visuomet prabudus ir dar nepramerkus akių, mintyse prabėgdavau visą „must do! sąrašą” . Bet šiandien buvo kitaip. „Must do!” tuščias. O taip! Tuščias. Štai čia ir prasideda vasara, ŠTAI ČIA !

Besikuičiant šiltnamy, bazilikai patys pasiprašėsi būti nuskinami, o dar pipirnė taip gražiai žaliuoja, ką jau kalbėti apie skaisčius salotų lapelius… Ar gi tai neprovokuoja imtis veiksmų?
Tad ėmiau ir padariau tai, kam jau seniai laikais – pirmas savo vasaros salotas – pirmus „laisvos” vasaros priešpiečius.

1.  Supjaustyti pomidorus, svogūno laiškus, pipirnę, baziliką. Smulkiai sukapoti česnako skilteles. Suplėšyti salotų lapus.

2.  Viską sudėti į dubenį, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, įdėti prieskonių pagal skonį (galima pagardinti obuolių actu).

3.  Dėti salotas į lėkštę, pagardinti sūriu ir apšlakstyti citrinos sultimis.

Nepamirškit pasilepinti vasaros siūlomomis gėrybėmis – daržovėmis, vaisiais, uogomis.

O aš jau išvyksiu pirmam pasilepinimui į pajūrį. Štai taip prasideda „tikroji” vasara!