Skanios Dienos

Šaldytų uogų ledai

Šie metai buvo nuostabūs. Viską sudėjus ir pasvėrus ant svarstyklių – malonumų buvo kur kas daugiau nei nesklandumų. Mokslai baigėsi, darbas atnešė į gyvenimą nuostabių žmonių, kelionės Lietuvoje ir užsienyje, perskaitytos knygos, aplankyti renginiai, išragauti skoniai. Kaip ir visuomet, pačios pačiausios aukštumos aplanko vasarą, kuomet susipakavus daiktus iškeliauji į naujas vietas ar čia pat basomis mėgaujiesi kaimu. Ir draugais. Bendrais projektais/festivaliais ar išvykomis.

Su naujais metais sparnai nenusėdo, o svajonės tik išaugo ir iškerojo. Ambicijos padidėjo, žingeidumas išaugo, o norai ir 2015 metų iššūkių sąrašas tik pilnėja. Šį sąrašą sudarome dviese, užfiksuojame visas mintis, ką norime nuveikti, pasiekti, pamatyti, ką norime padaryti kitaip. Svarbiausia jį sudaryti ganėtinai konkretų, ne abstraktų, nesižadėti sau dalykų, kurių nedarysit. Aš nesižadu. Jei žadu – žinau, kad sieksiu. Ir visai nesvarbu kuomet tokias savo mintis užsirašote – sezono laikas nėra esmė. Svarbu turėti atskaitos tašką, kad galėtumėte įvertinti kaip ir kas pavyko. Vienaip ar kitaip, daug didesnė tikimybė, jog jūsų tikslas išsipildys, jei jį matysite fiziškai prieš akis, o ne tik mintyse.

Noriu jums palinkėti vieno – keliauti. Keliauti Lietuvoje, užsienyje, keliauti knygose, važiuoti į kaimus, keliauti po restoranus ir kavines, po draugų namus ir šventes. Nenustoti judėti ir judėti, vis daugiau ir daugiau. Nenumaldomo troškulio pamatyti, pajusti ir suprasti. Pasaulis toks platus, jame tiek daug nuostabių veiklų ir žmonių, o kiekvieni metai vis palengvina keliavimo galimybes – tampame pasaulio piliečiais. Tai jau seniai nėra išskirtinų asmenų privilegija, šiuo metu tai jau jūsų pasirinkimas ir atsakomybė.

Pradėkit nuo paprastų dalykų. Visų pirma nuvykite ten, kur dar nebuvote, visiškai nesvarbu kaip tolo ar kaip arti. Antra – pradėkite bent vieną naują veiklą šiais metais: sportą, skaitymą, naują kalbą ar paprasčiausią valandos pasivaikščiojimą vakarais. Pamatysit – kiek tokie, paprasti, iš šono nereikšmingi dalykai, gali atnešti naujo ir netikėto į jūsų gyvenimus. Pažadu.

Atradimų metų, skaitytojai!
Marta ♥



Iš kaimo atsivežėme tris kibirėlius šaldytų uogų su cukrumi. Atsidarius vieną iš jų, tiesiog gremžiau šaukštu ir valgiau, it kokį šerbetą. Nenuostabu, kad kitą rytą skaudėjo gerklę. Nepaisant to, šaldytos uogos man yra tikras gėris žiemą, nes jos vis dar turi ryškų skonį ir ryškią spalvą. Jos tinkamos įvairiausiems desertas, blynams, arbatoms ar ledams.

Šaldytų uogų ledams nereikia ledų mašinėlės bei užteks vos keturių produktų. Ledų (popsicles) formeles pirkau parduotuvėje IKEA vos už kelis litus. Tik jei pirksite, imkite iš karto du vienetus – turėsite dvylika ledų porcijų. Nes šešios greit išgaruoja.

ŠALDYTŲ UOGŲ LEDAI

Įrankiai:

6 porcijos:

Gaminimas:

1. Į smulkintuvą sudėkite visus produktus, išskyrus medų. Viską sutrinkite iki vientisos kreminės masės.

2. Gautą masę paragaukite. Jei trūksta saldumo, įdėkite šaukštą/kitą medaus ir dar kartą viską išsukite trintuvu.

3. Į ledų indelius įdėkite po vieną šaukštą trintų uogų, taip ledų galiukai bus ryškiai raudoni. Ant viršaus išpilstykite gautą ledų masę, susmeiktie pagaliukus ir palikite per naktį sustingti šaldiklyje.

4. Sustingusius ledus išimkite iš šaldiklio ir palaukite kelias minutes, jog jie šiek tiek atšiltų ir lengviau išsiimtų. Galite indelius šiek tiek paspausti rankomis, kad ledai atsikabintų nuo šonų.

Patarimai: