Skanios Dienos

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su džiovintais pomidorais

  Bežiūrint „Virtuvės mitų griovėjus”, akys ir vaizduotė užkliuvo už jų gaminto alyvuogių ir svogūnų pyrago. Įsivaizdavau skonį, kuris šiek tiek salstelėjęs,tačiau vis dar šiek tiek subtiliai karstelėjęs dėl alyvuogių. Ir būtent taip pavyko. Pyragą adaptavau mažiems pyragaičiams bei „nuo savęs” pridėjau džiovintų pomidorų, kurių šiuo metu mano namuose užtektinai (šiemet mama pasistengė, kad užtektų ilgam). Jei jums jie ne prie širdies, galite jų atsisakyti ir interpretuoti pagal save – gardinti mažais marinuotais agurkėliais,  garstyčiomis, aitriosiomis paprikomis, cukinijomis ar tuo, ką randate šaldytuve ir savo daržely ant palangės.

  O tuomet atsikemšame butelį pusiau saldaus vyno ar mėgstamo alaus ir mėgaujamės savaitgalio kinu.

SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS PYRAGAIČIAI SU DŽIOVINTAIS POMIDORAIS 
Idėja: Virtuvės mitų griovėjai

1. Atšildyti tešlos lakštus. Kiekvieną jų iškočioti, jog gautųsi dvigubai didesnis. Specialia forma, stikline ar puodeliu išspausti apvalios formos paplotėlius (iš vieno tešlos lakšto man gavosi 4 paplotėliai).

2. Svogūnus nulupti, supjaustyti plonais pusžiedžiais. Apkepti alyvuogių aliejuje, kol taps švelniai rudos, karamelinės spalvos. Įdėti medų ir actą ir viską gerai išmaišyti, paskaninti druska ir pipirais pagal skonį. Nukelti nuo ugnies ir leisti šiek tiek pravėsti.

3. Alyvuoges supjaustyti žiedeliais, džiovintus pomidorus nedideliais gabalėliais (naudokite jų pagal skonį). Sūri smulkiai sutarkuoti.

4. Paplotėlius sudėti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, ant jų dėti po šaukštelį paruoštų svogūnų, alyvuogių, užberti sūrio ir galiausiai uždėti džiovintų pomidorų.

5. Kepti 180 ‘C  ~15 min.  Arba kol švelniai apskrus. 

Jei kepant pyragėliai ima per daug pūstis – perdurkite juos šakute ir toliau kepkite.

***