Skanios Dienos

Sluoksniuotos tešlos užkantis ir, Pauliau, su Gimtadieniu!

Visai neseniai kalbėjom, kuris kokį gerą tostą mokam ir priėjom bendrą išvadą, jog nuoširdūs žodžiai, nors ir po poros taurių vyno, vis viena geresni nei pasenę ir banalūs posmai. Ir nors tegu tau šviečia saulė ir teka visos upės, o FB linksta nuo sveikinimų, šis įrašas bus pats geriausias virtualus sveikinimas, nes kiti draugai neturi kulinarinių blog’ų, o būti pasveikintam tokiame svarbiame puslapyje, net, sakyčiau, vyriškos garbės reikalas. 

Šiemet kepsiu jau ketvirtą tortą tavo gimtadieniui, su daug šokolado, labai daug šokolado, ir dar daugiau gerų linkėjimų. Svarbiausia tai, jog gausi progą sugalvoti norą, kuris, kaip teigiama, išsipildo, tad ruošk tvirtus plaučius, jog visos dvidešimt tris žvakutės išvirstų iš koto pirmu putimu. Kadangi, jau pažadėjau, koks fantastiškas bus tortas, tad ir noras turi būti ne mažesnis, o apgalvotas ir beprotiškas. Kada, jei ne dabar, tokius norus galvoti? O jei būsime realistai ir lietuviškai skeptiški bei manysime, kad norai nesipildo vos tik užpūti žvakutes, tuomet linkiu išsikelti sau naujus tikslus, kurių įvykdymas padės išpildyti slapčiausias ir ne slapčiausias svajones. 

Tegu ateinantys tavo metai būna be standartų, labiau dėl savęs, o ne dėl kitų. Tegu atsiranda gyvenimo ritmas, su daug žemų, kad leistų išeiti iš savęs ta gerąja prasme, kaip pas mus, tarp draugų priimta.

Dar linkiu įsigyti dviratį, kad daugiau važinėti galėtume. 

Tiek, trumpai, iki savaitgalio ūžesio,
(šį tą gero gausi dar šiandieną)

————————————————————————–

SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS IR KARAMELIZUOTŲ SVOGŪNŲ UŽKANDIS

~24 cm skersmens skardai (6 – 10 porcijų):

Gaminimas:

1. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, apkepkite įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi, kol apskrus. Įdėkite medų, balzamiko actą bei druskos ir pipirų pagal skonį ir pakepinkite dar 5 min. Iškepus atidėkite į šalį atvėsti.

2. Atšilusios tešlos lakštus sujunkite ir sukočiokite į vientisą lakštą. Tai darykite, išdėliojus stačiai eile tešlos lakštus, bei uždedant vieną ant kito maždaug 2 cm, tuomet pabarsčius miltais, kočėlu lengvai ridenant juos sujunkite. Gausite ilgą pagrindą, kaip matyti viršutinėje nuotraukoje.

3. Ant paruošto pagrindo, paskirstykite iškeptus svogūnus, raudonėlius, smulkiai supjaustytą dešrą, voveruškas bei sūrį. Viską suvyniokite į ilgą vyniotinį.

4. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir į ją susukite paruoštą vyniotinį. Viršų aptepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite 190’C ~40 min., kol gražiai paskrus. Kepiau 20 min. kaitinant viršų ir apačią, o likusį laiką su karšto oro funkcija, kad gražiai paskrustų. Patiekite dar šiltą.

Pastabos:

————————————————————————–