Skanios Dienos

Šokoladinis Guinness pyragas su karameliniu glaistu

Šeštadienį, kai gėriau sau viena naminį vyną iš Biržų, maniau, bus įkvėpimas rašyti sekmadienį. Sekmadienis viską nukėlė į pirmadienį, nes draugai visada svarbiau už receptus, o pirmadienis šiaip pavedė, sakė – palauk antradienio. Dabar tūnau savo raudoname chalate, susivėlusiais plaukais, kuriuos neseniai nusikirpau iki pečių, išgėriau kavos su dvigubu grietinėlės, prieš tai pusryčiavau 5 grūdų koše su cinamonu ir bananais. Tačiau visa ši įžanginė ryto procesija nesukėlė didelio noro dalintis pasaulio tiesom, netiesom ir kitais nutikimais, tad manau, gera daina ir geras pyragas šio įrašo vinis. Nes geras skambesys pakelia ir pastato ant kojų, o pyragai verčia šypsotis.

————————————————————————————————

Šokoladinio pyrago receptų su Guinness alumi nors vežimu vežk. Vieną iš variantų išbandžiau ir aš, o rezultatas tamsus, drėgnas su malonius alaus prieskoniu. Vertinu labai teigiamai ir sakau, jog vertas kartoti. 

ŠOKOLADINIS GUINNESS PYRAGAS su karameliniu glaistu
Receptas: The Hungry Housewife

Apskritos kekso formos pyragas:
*1 puodelis – 230 ml

Glaistas:

Gaminimas:

1. Alų ir sviestą sudėkite į prikaistuvę ir katinkite kol užvirs, o sviestas ištirps. Nukelkite nuo ugnies ir supilkite kakavą, viską gerai išmaišykite (aš tam naudojau plakimo šluotelę).

2. Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, sodą ir druską. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su grietine ir vanilės esencija, 

3. Alaus mišinį plakant supikite į kiaušinių plakinį. Tuomet berkite po kelis šaukštus miltų ir gerai išsukite iki vientisos masės. 

4. Kepimo skardą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais, supilkite tešlą ir kepkite 180 ‘C 55 min. Kai tikrinsite mediniu pagaliuku, ištraukus jis gali būti šiek tiek aplipęs trupinėliais, tačiau taip ir turi būti. Iškepus atvėsinkite ir įsukę į maistinę plėvelę palaikykite pernakt šaldytuve. 

Glaistas:

1. Prikaistuvėje užvirinkite sviestą, cukrų, grietinėlę ir druską. Maišant pavirkite minutę laiko. 

2. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite vanilės esenciją. Dėkite po šaukštą cukraus pudros ir po kiekvieno gerai išmaišykite. Kadangi man cukrus sušokinėjo į gabalėlius, galiausiai visą masę silpnai praplakiau su blenderiu

3. Leiskite glaistui šiek tiek pravėsti, tuomet pilkite ant šalto pyrago. Užpilkite vieną sluoksnį, šiek tiek palaukite, tuomet pilkite dar kartą ir kartokite kelis kartus, kadangi kitaip daug glaisto nutekės ant lėkštės, o toks kartojimas leidžia vienam sluoksniui apdžiūti, tuomet kitam ir t.t. Galiausiai viršų pabarstykite rupia druska.

Pastabos:

***