Šiuo gyvenimo etapu neturiu orkaitės, kurioje galėčiau kepti daug skirtingų ir man įdomių desertų. Tad tikras mano išsigelbėjimas įvairūs šaldyti desertai: putėsiai, ledai ir visi kiti desertai induose, kurie ganėtinai lengvai paruošiami, gali turėti begalę skirtingų variacijų, o kartu gaivesni ir lengvesni nei pyragai, sausainiai ar keksai.
Panakota yra vienas iš desertų, kuris gali būti patiektas elegantiškai be didelių pastangų. Pagaminate grietinėlės masę su želatina ir paliekate sustingti. Kaip ir sakiau – labai paprasta. Galbūt tik kantrybės reikia, kol sustings. Geriausia, jei viską pagaminate iš vakaro, o tuomet keliaujate tiesiai į lovą – tai apsaugos nuo nerimastingo šaldytuvo durelių vartymo, kuris mane aplanko kiekvieną kartą.
Ši panakote dviejų puikių skonių – šokolado ir mėtų. Sustingusi stiklines pavertus ant šono.
Paimate stiklinę > ją paguldote/pastatote įstrižai į keksiukų formą ar į dubenėlį/indą pribertą kruopų, kurios padės stiklinei stabiliai laikytis šonu > tuomet supilate grietinėlės masę į paruoštą stiklinę > statote į šaldytuvą > ir laukiate kol sustings.
Sustingus pasukate stiklinę priešingą kryptimi/pakeičiate jos poziciją ir supilate kitą dalį grietinėlės masės. Vėl statote sustingti. Ir tuomet turite gražiai sluoksniuotą desertą, kaip šiose nuotraukose.
Šokoladas ir mėtos tikra klasika. O jei mėtas mėgstate be galo, siūlyčiau jų kiekį recepte dvigubinti, jog skonis būtų dar ryškesnis.
- 1¼ arb. š. želatinos
- šalto vandens
- 200 ml grietinėlės
- 100 ml pieno
- 25 g cukraus
- 60 g juodojo šokolado (~ 70 - 80 %)
- žiupsnelio druskos
- 1¼ arb. š. želatinos
- šalto vandens
- 200 ml grietinėlės
- 100 ml pieno
- 25 g cukraus
- 10 g mėtų lapelių (maždaug sauja)
- Į nedidelį indą įdėkite želatiną ir užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų. Palikite išbrinkti.
- Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę, pieną ir cukrų. Viską kaitinkite kol ims virti. Iš karto nukaiskite nuo ugnies ir sudėkite susmulkintą šokoladą bei druską. Viską mentelę maišykite, kol šokoladas ištirps ir taps vientisa masė.
- Išbrinkusią želatiną išlydykite mikrobangų krosnelėje arba virš ugnies ir įmaišykite į dar šiltą grietinėlės masė.
- Palikite masę atvėsti iki kambario temperatūros, viską dar kartą gerai išmaišykite ir perkoškite per sietelį, kad neliktų masėje šokolado ar nusistovėjusio pieno gabalėlių.
- Masę supilstykite į norimas stiklines ir dėkite į šaldytuvą sustingti kelioms valandoms arba pernakt.
- Į nedidelį indą įdėkite želatiną ir užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų. Palikite išbrinkti.
- Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę, pieną, cukrų ir mėtas. Viską kaitinkite kol ims virti. Iš karto nukaiskite nuo ugnies, uždenkite ir palikite pastovėti 15 min., kad kuo daugiau mėtų skonio persiteiktų grietinėlei.
- Iš grietinėlės išimkite mėtas. Išbrinkusią želatiną išlydykite mikrobangų krosnelėje arba virš ugnies ir įmaišykite į dar šiltą grietinėlės masė.
- Palikite masę atvėsti iki kambario temperatūros, viską dar kartą gerai išmaišykite ir perkoškite per sietelį, kad neliktų masėje mėtų dalelių ar nusistovėjusio pieno gabalėlių.
- Supilstykite viską į stiklines ant sustingusios šokolado masės. Dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms arba pernaktį, kol sutvirtės.
Parašykite komentarą