Karamelė su druska yra labai gerai. LABAI. Druska pabrėžia geruosius karamelės skonius bei atrasite malonų, švelniai juntamą sūrumą. O po karamelės dar ir juodą šokoladą su druską išbandykite – sakau, neapvils.
SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽAS
1 nedidelis stiklainiukas:
- stiklinės (200 ml) cukraus,
- 200 ml grietinėlės,
- 2 a. š. vanilinio cukraus su natūralia vanile,
- 1/2 a. š. druskos.
Gaminimas:
- Cukrų ir vanilinį cukrų suberkite į keptuvę. Kaitinkite, kol keptuvės šonuose ims burbuliuoti. Tuomet mediniu šaukštu iš keptuvės šonų stumkite cukrų į vidurį. Cukrų kaitinkite, kol jis taps tamsaus gintaro spalvos.
- Nukelkite nuo ugnies, suberkite druską ir supilkite grietinėlę. Būkite atidūs – grietinėlė iš karto užvirs ir ims burbuliuoti. Viską gerai išmaišykite.
- Leiskite padažui šiek tiek atvėsti ir supilkite į stiklainėlį.
Pastabos:
- Šiuo padažu galite skaninti blynus, ledus, kavą. Naudoti įvairiems desertams, tepti ant duonos riekės ar tiesiog kabinti šaukštu.
- Vanilinį cukrų galite keisti į 1 vanilės ankšties sėklytes ar 1 a. š. vanilės ekstrakto.
- Į cukrų galite įdėti šiek tiek farino, turėtų suteikti malonų skonį.
Tikrai neverta parduotuvėje pirkti karamelinio „padažo”, kai namie galite pagaminti iš kokybiškų produktų, greitai ir visai savaitei. Ar tik vakarui, jei esate dideli smaližiai, nes aš esu.
***
vsl says
sveiki, o grietinele kokio riebumo turi buti? 35 proc. ar galima liesesne naudoti (pvz. 13 ar 15 proc.)?
marrti says
Aš naudojau 35 proc., bet tikrai galite naudoti mažesnio riebumo.
Rūta says
Mmmmh, labai labai sūdyta karamelė… taip ir pakvipo Bretane 🙂
marrti says
mmmmm. naisss 🙂