Skanios Dienos

Sūdytos karamelės pudingas

Dalinuosi keliais, beveik naujai atrastais tinklaraščiais, kuriuose manau atrasite kažką sau. Jei turite savo mėgstamiausius ar skaitomiausius, pasidalinkite jais komentaruose, mėgstu pasižvalgyti.

Whole Larder Love
Tinklaraštis rašomas Rohan Anderson iš Australijos, stuomeningo vyro gyvenančio kaime ir mylinčio visą tai, kas jį supa. Aprašyme jis teigia: „eating what the land provides is something that has fascinated me since I was a runty little kid growing up on a small Gippsland farm in Victoria”, tad ir įrašai sukasi aplink kaimiškus malonumus, maistą ir su tuo susijusią veiklą. Tinkamas puslapis prisiminti iš kur atsiranda maistas mūsų lentynose, nes galite atrasti ir reportažą iš vištos pjovimo. Žinoma, čia apstu fantastiškų nuotraukų – nuo kulinarijos iki kasdienybės. Viskas apipinta jaukiais išgyvenimais, prisiminimais. 
Taip pat galite įsigyti šio autoriaus knygą, apsilankyti jo parduotuvėje ar pažiūrėti video apie jo dieną.

Island Meniu
Autoriai gyvena Tasmanijoje, saloje netoli Australijos: Samuel Shelley profesonalus fotografas ir grafikos dizaineris ir Catherine Miller, kuriai tiesiog patinka atrasti virtuvę ir blog’e dalintis tuo , kad širdžiai miela. Nei vienas iš jų nėra profesionalai virtuvėje, tačiau mėgsta kurti receptus bei juos įamžinti. Papirko minimalistinėmis stilingomis nuotraukomis bei paprastais kasdieniais ir ne tik receptais. Ta tokia paprastumo ir minimalizmo filosofija.

Musign
Šis muzikos mylėtojams. Autorius populiarina įvairias kūrinius ar jų remix’us, mix’us. Dažniausiai visa tai apima elektroninę muziką ir panašius ritmus. Kiekvieną sekmadienį „Sunday Chillin’ ” pažeria lengvų ritmų, jei po savaitgalio reikia atsigauti. Tad jei kas nors nežinot, kur rasti naujų beat’ų jūsų grojaraščiams, tai viena iš paieškos vietų. 

Sunday Suppers
„Sunday Suppers are class-cooking-dining experiences, pairing friends and food.” Tinklalapyje  kurio autorės iš Amerikos, rasite daug gražių, kokybiškų maisto fotografijų, idėjų savo stalui. Užeikit akis paganyti. Aš jas ten ganau.

——————————————————————————————

SŪDYTOS KARAMELĖS PUDINGAS su šokoladiniais trupiniais
Receptas: Portuguese Girl Cooks

8 didelės arba 12 mažų porcijų
Pudingui:

Šokoladiniams trupiniams:

Plaktai grietinėlei:

Nuoroda į sūdytos karamelės padažą 

Gaminimas

Pudingas:

  1. Puodelyje sumaišykite krakmolą su 1/2 stiklinės šalto pieno ir pastatykite į šalį.
  2. Likusį pieną užvirkite. Užvirusi nukelkite nuo ugnies.
  3. Dubenyje išplakite kiaušinio trynius. Plakite ~3 min., kol masė pabals.
  4. Keptuvėje sumaišykite cukrų su vandeniu ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps. Tuomet padidinkite ugnį ir kaitinkite, kol masė ims stipriai burbuliuoti, o susidarę burbulai iš karto neišsileis bei pasėmus šaukšteliu masė bus sirupo tirštumo, o skonis karamelinis. Tai užims kelias minutes, būkite atidūs, nesudeginkite karamelės. 
  5. Į dubenį su tryniais įplakite karštą pieną, tuomet krakmolo ir pieno mišinį. Iš lėto pilant įplakite karamelę. 
  6. Plakinį supilkite į puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol masė ims tirštėti. Kadangi man buvo susidarius nemaža pieno puta, tirštumą matavau nuolat maišant. Kai masė bus tinkama kabinti šaukštu, nukelkite nuo ugnies ir gerai išmaišykite, jei vis dar pudingą dengia putos. Supilkite brendį ir druską, viską gerai išmaišykite.
  7. Palikite atvėsti.

Trupiniai:

  1. Laba smulkiai sutrupinkite sausainius. Tam galite naudoti ir grūstuvę.
  2. Išlydykite sviestą ir supilkite į trupiniu kartu su druska. Viską gerai išmaišykite. 

Grietinėlė:

  1. Grietinėlę supilkite į dubenį ir plakite iki kol ims standėti. 
  2. Įdėkite persijotą cukraus pudrą, tam, kad neliktų jos gumulėlių ir baikite plakti iki standumo. Darykite tai atidžiai, kadangi perplakus grietinėlę turėsite sviestą.

Surinkimas:

  1. Ant stiklinės dugno dėkite kelis šaukštelius trupinių, pilkite pudingo, užliekite pudingu ir karameliniu padažu. Palikite šaldytuve pastovėti 4 – 5 val. arba per naktį.
  2. Dėkite ant viršaus plaktą grietinėlę ir užberkite likusių trupinių.

Pastabos

***